STJØRDAL: — Ola Borten Moe er en del av den nye generasjonen i Senterpartiet hvor vi er mer ideologisk bevisste enn før. Jeg har store forventninger til at mer ideologisering av politikken. Det er en grunn til at folk representerer ulike partier, og Borten Moe er en god representant for dette. Jeg har fremdeles store forventninger til jobben han skal gjøre som minister for fornybar energi, men ser også fram til at han skal løfte partiet, sier Sps førstekandidat til fylkestinget, Kåre Gunnar Fløystad (23).

Kåre Gunnar Fløystad roser Ola Borten Moe. (Foto: Valerie Kubens) Foto: Valerie Kubens

— Ola tilhører en ny generasjon av politikere hvor ideologi står sterkere i fokus. Han er også historisk bevisst, som han kombinerer godt sammen med nye tanker. Senterpartiet er virkelig et parti som satser på unge. Vi har nå to unge nestledere og den yngste Stortingsgruppa, sier Fløystad.Men Senterungdommen er betraktelig mer skeptisk til mannen som i dag blir valgt som første nestleder i Sp, og som av mange anses som avtakeren til Liv Signe Navarsete.

Senterungdommen mener at Ola Borten Moe har fått en uheldig start som ny olje- og energiminister. Med de siste dagers uttalelser i forhold til både petroleum og vindmøller til havs mener de at Borten Moe er lite fremtidsretta.

— Alle kan ha en dårlig start, og vi oppmunterer Ola Borten Moe til å igjen forsøke å pusse kløveren til Senterpartiet grønn og fin, sier politisk nestleder Lars Vangen.

Senterpartiet er et fremtidsrettet parti med et felles mål om at Norge må ta ansvar når det gjelder satsning på fornybar energi, og at vi skal ta Norge fra det fossile til det fornybare samfunn, fortsetter han.

Senterungdommen vil minne Borten Moe på at han er Olje- og Energiminister og ikke en petroleumsminister.

— Senterpartiet har et visjonært program når det gjelder å satse på fornybar energi, og med den siste tids vedtak om at vi ikke ønsker en konsekvensutredning av LoVe/Senja er vi klar på at vi har større ambisjoner for fremtiden enn bare å satse på olje og gass, sier Vangen.

— Nå ser vi fremover og gleder oss til at Borten Moe skal løfte de grønne verdiene Senterpartiet står for i energiarbeidet videre, sier han.

Senterungdommen støtter likevel Ola Borten Moe som kandidat til 1.nestleder i Senterpartiet.

— Vi har tro på Borten Moe, som vil være en god representant for å løfte gode sentrumsverdier.

Nå som utgangspunktet er der, venter Senterungdommen i spenning på at han nå skal levere, sier Vangen.