KRISTIANSAND: I stedet for å fly til Las Palmas i går, måtte Siv Kristin Sørstrand tibringe natta på Rica-hotellet ved Dyreparken. Tåkeproblemer gjorde at kun tre fly landet på Kjevik i løpet av lørdagen. Syv ble innstilt. Men søndag morgen slapp hun og resten av familien fram til gate-n.

— Nå har vi kommet gjennom taxfree-en og alt. Tavla sier at flyet skal gå 9.30, så da gjør det vel det. Været er fint - det er ikke noe tåke å se. Det ser ut som vi kommer oss av gårde nå, sa 35-åringen håpefull på telefonen til fvn.no søndag morgen.

Hun, mannen og tre barn hardde sammen med en vennefamilie planlagt en ukes ferie på Gran Canaria.

Les også: Sju fly kansellert på Kjevik

Bedre vær

Kort før planlagt avgang bekreftet tårnet på Kjevik det Sørstrand sa: Søndagsværet ser bedre ut:

— Det metorologiske hovedvarselet vi har fått, tyder på lite tåke utover dagen, sa vedkommende som tok telefonen.

Utsettes

Men avreisen skulle likevel ikke gå klokken 9.30 som oppsatt. På Avinors nettsider meldes det at avgangen fra Kjevik utsettes en time inntil videre.Det falt i dårlig jord hos flere av passasjerne:

— Det begynner å bli mye frustrasjon hos en del rundt meg nå. Men for meg går det greit, tilføyer Siv Kristin Sørstrand.

Hun tilføyer at familien var tidlig ute - samtlige stod opp klokken 4.30 for å reise til flyplassen, slik de fikk beskjed om.

Sola-problemer

Fvn.no henvises videre til bakkemannskapene fra SAS om hvorfor flyet ikke går. Forsinkelsen skyldtes tåkeproblemer ikke på Kristiansand, men Sola, er svaret. Klokken 11.10 er så sydenflyet som har kommet fra Stavanger på vei til å ta av fra Kristiansand.

Avinor hadde klokken 12 ikke meldt om øvrige forsinkelser i dagens ankomster og avganger.

Tog-forsinkelser

PS: Mens flytrafikken bedrer seg, er det forsinkelser på Sørlandsbanen. NSB melder på sine nettsider at 11.15-toget fra Oslo S retning Kristiansand og Stavanger vil bli erstattet med buss mellom Oslo og Drammen. De regner da også med forsinkelser på ruten.

Innstillingen er på grunn av at jernbaneverket skal gjøre forbedringer på strekningen. Arbeidet skal være ferdig kl 13.00, vil derfor ikke påvirke andre tog som kjører på Sørlandsbanen.