MANDAL: – Det gjelder å ha litt vyer. Vi hadde ikke investert på mange år. Så kom Buen, Heslandsheimen, kjøp av sykehuset og mere til. Alle syntes det var topp. Når det nå må kuttes litt ned så er det død over fordervelse, sa Møll.

Han tok ordet etter at kontrollutvalget i Mandal har gjennomgått hvordan det er mulig å få så mye gjeld som kommunen nå har — 1,3 milliarder kroner. De konkluderte med at ansvaret ligger hos bystyret, men at administrasjonen ikke har kommet med gode nok råd.

Må være positiv

Mange av investeringene skjedde i Mølls tid som ordfører. Han sa at han overhodet ikke er bekymret for at det vil gå bra med Mandal kommune etter hvert. – Derfor må vi klare å tenke positivt nå, sa han.

SVs Morten Ekeland var helt enig med Møll i at de store investeringer som er gjort er både riktige og gode.

Hobbypolitiker

Stein Inge Dahn (V) kom med et hjertesukk. – Jeg er en hobbypolitiker, og synes det er vanskelig å sette meg inn i detaljene i rådmannens budsjett.

FrPs Harald Øyslebø minnet om at han advarte mot Buen-byggingen. – Jeg sa at vi nå måtte passe på tre ting: Økonomi, økonomi og økonomi.

I sammenheng

Rådmann Knut Sæther tok ordet. – Kontrolltvalget sier at administrasjonen burde gitt bedre råd. Det er jeg enig i, sa han.

Han sier at det er viktig at en rådmann ikke bare må komme med anbefalinger bare til den enkelte investering, men sette dette i sammenheng med alle de investeringer som gjøres i kommunen.

Følg oppdateringer på FVN Mandals Facebook-side