KRISTIANSAND: 76-åringen er sterkt religiøs og har tidligere vært leder av menighetsrådet. Han opparbeidet over en periode et nært tillitsforhold til flere barn i nabolaget, som kom på besøk, og som uten å yte noe, fikk penger, cola og kaker av mannen.

I retten innrømmet han at det hadde gitt ham en personlig tilfredsstillelse å holde rundt barna, men at dette ikke var seksuelt betinget. 76-åringen har benektet at han har hatt seksuelle motiver. Mannen har med styrke hevdet at han var en snill «bestefar» som bare likte å klemme barna.

Det kom fram i retten at klemmingen var i overkant av det som er vanlig, og at det var dette som førte til at politiet ble koblet inn i saken.

Kristiansand tingrett skriver i dommen at den domfelte «bevisst har tilstrebet, etablert og opprettholdt kontakt med mindre barn ved å klemme og holde rundt disse i den hensikt å oppnå tilfredsstillelse».

Den aldrende mannen var populær i nabolaget, også fordi barna fikk penger både når de hjalp han og andre ganger uten spesiell grunn.I dommen fra retten heter det at voksnes utnyttelse av små barn gjennom tillit representerer en alvorlig trussel mot forsvarsløse og mindreårige.

«Alvoret og alvorlighetsgraden, samt behovet for rettsbeskyttelse av barna, bør medføre at det reageres strengt, og som hovedregel ubetinget fengsel».

Foruten 90 dagers ubetinget fengsel må mannen også betale den ene jenta 20.000 kroner i oppreisningserstatning og 5000 kroner i saksomkostninger.