Foto: Monika B. Birkeland

KRISTIANSAND: — Dette er mest sannsynlig dynamitt, sier kriminaltekniker Bjørn Grongstad i Agder politidistrikt til fvn.no.

En turgåer kom tirsdag ettermiddag over noen mistenkelige tråder, en drikkeflaske og plasthylser på en tursti et par hundre meter unna Kanonmuseet på Møvik. Gjenstandene lå rundt i et område på cirka 20 kvadratmeter. Hun kontaktet politiet, som har vært på stedet og undersøkt funnet i ettermiddag.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

DRIKKEFLASKE: Kriminaltekniker Bjørn Grongstad tror det er dynamitt inni denne drikkeflaska. Den rosa ledningen er teipet på. (Foto: Monika B. Birkeland) Foto: Monika B. Birkeland

Gjenstandene kan være hjemmelaget dynamitt – som kan ha forbindelse til smellet som ble hørt over store deler av Kristiansand omtrent klokken 20.10 mandag kveld.

— Vi mistenker at vi har funnet plassen der smellet kom fra i går. Vi har funnet gjenstander som tyder på at det er der smellet har vært, sier operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt.

Kjempesmell på Møvik er et mysterium

Ingen utslag på seismografen

Dynamitt i flaska

— Jeg vet ikke om det er farlig. Dynamitten ligger nok i flaska. Nå sender vi bilder til bombegruppa i Oslo, sier Grongstad, som var på stedet og undersøkte funnet tirsdag.

Bombegruppa i Oslo var tirsdag lite meddelsomme.

— Jeg vet ikke om vi har fått bildene, får fvn.no opplyst av en i bombegruppa som ikke ønsker å oppgi navnet sitt. Vedkommende henviser til Agder-politiet.

Jon Kvitne sier imidlertid til fvn.no at representanter fra bombegruppa er på vei.

— Det ligger noe der som gjør at vi har valgt å konferere med bombegruppa i Oslo om hva det kan være. De valgte å sette kursen nedover for å hjelpe til, sier Kvitne.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

KRATER: Politiførstebetjent Øyvind Hægeland mener dette krateret ser nytt ut. Det ligger rett ved siden av der mesteparten av gjenstandene ble funnet. (Foto: Monika B. Birkeland) Foto: Monika B. Birkeland

Fant krater

Politiførstebetjent Øyvind Hægeland og betjent Line Thorsen var patruljen som kom først til funnstedet tirsdag.

— Stedet her ligger høyt oppe, og derfor vil det være god spredning av lyden, sier Hægeland.

- Er dette hjemmelaget sprengstoff?

— Det vet jeg ikke. Men det ser ganske hjemmelaget ut, i alle fall, sier Hægeland.

På andre siden av turstien ligger et bygg, der flere vindusruter var knust.

— Men hvis det hadde vært et vannvittig smell burde egentlig rutene vært helt røket, påpeker Hægeland.

De to politifolkene fant også et krater ved siden av turstien som trolig er nytt.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

SAMLET SAMMEN: Politibetjentene Line Thorsen og Øyvind Hægeland (i midten) samlet sammen de rosa trådene i en haug. Til venstre undersøker kriminaltekniker Bjørn Grongstad drikkeflaska. (Foto: Monika B. Birkeland) Foto: Monika B. Birkeland

Holder vakt

Politiet holder tirsdag ettermiddag vakt på stedet, frem til bombegruppa er kommet frem.

— Er det farlig å oppholde seg i området?

— Nei, vi har jo vakthold, svarer operasjonsleder Kvitne.