FARSUND: Det var 12. august at den tiltalte 31-årige flekkefjæringen slo en mann to ganger i brystet på en fest i Flekkefjord. Det ble senere klart at fornærmede brakk kragebeinet i sammenstøtet.

Tiltalte og fornærmede hadde i forkant av slagene kommet i en diskusjon om Anders Behring Breiviks manifest, hvor fornærmede hadde hevdet at han hadde lest manifestet og kunne stille seg bak mye av det som sto der. Dette lot tiltalte seg irritere over.

– Fornærmede kom etter en stund med det retten vil karakterisere som sterkt sjikanerende og provoserende uttalelser av rasistisk karakter om tiltaltes barn, og også om hans tidligere kone, heter det i rettsdokumentet.

Det var dette som gjorde at tiltalte slo fornærmede med knyttet neve i magen slik at han gikk i bakken.

Den tiltalte 31-åringen innrømmet i Lister tingrett at han hadde slått fornærmede, men erkjente ikke straffskyld

Forsvarer la derfor ned påstand om full frifinnelse, mens aktor la ned påstand om 60 dagers fengsel, med 30 dager betinget.

Retten kom fram til at man må ta hensyn til omstendighetene, men at sjikanen ikke er av en slik art at det bør føre til full frifinnelse. Derfor ble tiltalte dømt til 21 dager betinget fengsel med en prøvetid på to år.