FARSUND: Mannen ble tiltalt for å ha drapstruet en sykepleier, truet en lege, truet eks-samboeren, ødelagt ting på legevakten i Flekkefjord, sparket en mann i hodet og brukt hasj.

Ved flere anledninger i august skal mannen ha fremsatt trusler om å drepe eks-samboeren. I en av tekstmeldingene skriver han at han ikke godtar at eks-samboeren tar hånd om deres felles barn.

Han skriver videre at politiet må drepe ham, fordi han planlegger å lage større kaos enn Breivik (terrorsiktede Anders Behring Breivik, red. anm.) dersom det var det som måtte til for å bli hørt i Norge.

Totalt sendte 27-åringen syv lignende meldinger hvor han fremsatte trusler om å drepe eks-samboeren og trusler mot barnevernet i Kristiansand.

«Tro meg akkurat som det r nu så skal det ikke så mye til for meg før jeg går inn i barnevernet i Kristiansand med en Makarov 9 mm og en Steckin full automatisk pistol... Vordan kan de dritte i alt det du gjør... Dette er galt og jeg r han som skal forandre norsk barnevern historie de skulle aldri lat deg ha han aldrig jeg skal Fuckings ta han som du kjøper stoff av i skodgen en tur med lydopptak når han ser hva jeg er i stand tilk han skal si alt og det skal jeg sende til PST før eg får gjort opp med de i Kristiansand sånn at de vett hvordan det som skal skje sjede», skriver han i en tekstmelding.

27-åringen erkjente i retten å ha sendt tekstmeldingene. Retten fant det utvilsomt at tiltalte hadde sendt tekstmeldingene.

En annen episode som ble gjenstand for omtale under hovedforhandlingene skjedde tirsdag 31. mai i år. På kvelden var 27-åringen ruset og ble kjørt i ambulanse fra Lyngdal til legevakten i Flekkefjord. Han var blitt slått ned og hadde falt.

Da han ble undersøkt på legevakten kom han med trusler mot sykepleieren og legen. I retten hevdet 27-åringen at han ikke husket hendelsene fordi han var påvirket av alkohol i kombinasjon med anabole steroider.

27-åringen ble funnet skyldig på alle punkter bortsett fra bruk av hasj. Straffen ble satt til fengsel i fem måneder. Deler av straffen er en fellesstraff med en tidligere dom.

30 dager av dommen er gjort betinget. Han må i tillegg betale 3000 kroner i saksomkostninger til det offentlige.