ARENDAL: — Det er blitt gjennomført sporgang med hund i fra huset hvor han bor uten at det har gitt noe resultat. Dessuten er det blitt søk i andre aktuelle områder hvor han pleier å gå turer. Letemannskapene har gått flere veier og stier uten at han er funnet, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Øyvind Andersen, til Fædrelandsvennen.

Kona varslet politiet

Det var sent mandag kveld at politiet fikk melding om en 81 år gammel mann hadde vært savnet i et døgn. Det var mannens hustru som varslet politiet.

81-åringen forsvant søndag etter klokken 22. Den 81 år gamle mannen forsvant fra boligen ved Nedre Neskilen og politiet tok utgangspunkt i området rundt huset da søket ble iverksatt.

Politiet sendte ut en redningsskøyte som søkte langs vannkanten med varmesøkende kamera. I tillegg deltok politiet med hunder samt Røde Kors-mannskaper.

Nytt søk tirsdag morgen

Søket etter mannen ble avsluttet klokken 04 natt til tirsdag, men blir gjenopptatt tirsdag morgen.

— Det vil bli iverksatt nytt søk klokken 09 tirsdag hvor letegruppen utvides med frivillige mannskaper. Dessuten ber vi nå om at redningshunder deltar i søket. Det vurderes også å sette inn helikopter i søket, men det er noe væravhengig, sier Andersen.

Mannen beskrives som tynn, med lite hår. Han skal være iført en grønn og grå hettegenser med glidelås foran, blårutete skjorte, grå joggebukser og joggesko.

— Han er i god fysisk form og kan derfor har gått langt, opplyser Andersen.

Ber huseiere sjekke eiendommen

Mannen er ifølge politiet ikke dement, men kan ha enkelte konsentrasjonsvansker.

— Vi ber huseiere i det aktuelle området om å være observante dersom de skulle komme over mannen. Dessuten oppfordrer vi folk i området til å sjekke hager, garasjer og boder om han kan ha tatt tilhold der, sier operasjonsleder Andersen.