SØGNE: Når E39-krysset på ny E39 på Tangvall skal lages, blir det ikke som planfritt kryss, skriver Budstikka. Løsningen blir en rundkjøring.

— Det er en miljøskandale av dimensjoner at de går inn for dette, raser Jack Andersen i Frp i Søgne overfor fvn.no.

Før sommeren sørget Andersen for at saken kom opp til politisk behandling. Nå har altså finanskomitéen på Stortinget sagt at de ikke ønsker å gi penger til planfritt kryss.

- Større co2-utslipp

Andersen er skuffet og oppgitt over rundkjøringsplanene, og hevder den stadige oppbremsningen og påfølgende akselerasjonen som E39-trafikken vil bli påført i møtet med rundkjøringen, vil føre til økt co2-utslipp.

— Beregninger fra Norges Lastebileierforbund viser at tungtrafikken årlig vil slippe ut nærmere 1000 tonn ekstra co2 dersom man velger rundkjøring fremfor planfritt kryss, hevder Frp-politikeren overfor fvn.no.

Begynner i løpet av høsten

Martin Folkestad, som er Vegvesenets prosjektleder på den nye veien fra Storenes til Tangvall, bekrefter til Budstikka at veien nå planlegges med rundkjøring som alternativ.

Han opplyser at det for tiden arbeides med å erverve grunn langs den nye veitraséen. Han kan foreløpig ikke si når arbeidet med den nye veien starter, men anslår at man kommer i gang i løpet av høsten.

Det anslås at veien vil være ferdig etter en prosjektperiode på ett år.

Ny vei fra Storenes til Tangvall. Foto: Arkivfoto