HOVDEN: I Kristiansand tingrett ble Skare dømt til betinget fengsel i 30 dager for to tilfeller av falsk anmeldelse.

Nekter for å ha gjort noe galt

– Ankesaken dreier seg om hvem retten velger å tro på, og Skare benekter at han skal ha gjort noe av det han er tiltalt for, sier forsvareren til Skare, advokat Sveinung Søndervik Johnsen.

Det er ikke varslet noen nye bevis i ankesaken for lagmannsretten, som består av fire legdommere og tre juridiske dommere. Retten ledes denne gang av førstelagmann Dag Bugge Nordén.

Meddommer i demonstrasjonstog

Etter tingrettens behandling av straffesaken ble det fra lagmannsrettens side, i forbindelse med en eventuell prøving av saken, bemerket at den ene meddommeren i førsteinstansen hadde gått i demonstrasjonstog til støtte for sognepresten. Det ble av lagmannsretten betegnet som uheldig, og en av årsakene til at saken er henvist til ankebehandling.

En rekke hendelser

Skare fant 24. april i fjor i bilen sin et bilde av seg selv. Bildet var festet til nakkestøtten med kniv. Påtalemyndigheten mener Skare gjorde dette selv. 6. juni havnet Skare utfor veien ved Rotemo. En av bremseslangene var kappet av. Skare fortalte politiet at noen måtte ha sabotert bremsene. Det mente politiet og påtalemyndigheten at han selv hadde gjort, og retten var enig.

Straffesaken mot Skare i lagmannsretten avsluttes torsdag.