ÅMLI: Jentene på 13 og 14 år, som natt til mandag ble bortført fra farens bolig i Åmli i Aust-Agder kommune, skal fortsatt befinne seg sammen med moren på en ukjent adresse. I dag skal moren etter planen møte politi og barnevernstjenesten i Vestfold.

— Hun har en avtale med dem i dag, sier Tone Skalpe Bjørnli, som er kvinnens advokat.

Det var ved 1.30-tiden natt til mandag at den dramatiske bortføringen skjedde. Ifølge kvinnens advokat skulle tenåringsjentene vært returnert til moren etter en ukes opphold hos faren.

— De skulle vært levert tilbake for tre dager siden. Faren sa han hadde meldt de inn på skole der, og meldt flytting for jentene. Moren forstod ingenting, forteller Bjørnli.

Denne sommerferien var første gang jentene overnattet hos faren på mange år.

Frykter ikke siktelse

Syv personer er nå siktet for inntrengning, bortføring, urettmessig tvangsbruk og grov vold etter bortføringen av jentene. Moren til jentene er ikke siktet i saken, og tror heller ikke at det vil skje.

— Det tror jeg ikke hun frykter. Moren har den daglige omsorg for barna, sier advokten.

Hun mener jentene ikke kommer til å returnere til faren.

— Det er helt fjernt at jentene skal tilbake til han. Det er ikke aktuelt, forteller Bjørnli.

- Ingen kidnapping

Selv om flere personer er siktet for bortføring, mener jentenes mor at det ikke er snakk om kidnapping.

— Jeg har snakket med jentene om hva som skjedde da de ble hentet ut. De forteller at de ble vekket av kjente ansikter, og at de frivillig tok på seg klær og gikk ut i bilen. Dette er ikke noen kidnapping, slik politiet hevder, sier moren til VG.