SØRLANDET: — Det har vært mye fyllerør, men vi har ikke hatt så veldig mange oppdrag. Vi har vel kommet opp i til sammen 40 i løpet av natten, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland, ved Agder politdistrikt, til fvn.no.

**KRISTIANSAND: Kranglete blåruss

23.14:** Politiet får beskjed om at person har knust en rute ved McDonalds. En sivilist har tatt gjerningsmannen, og har kontroll på ham. Da politiet ankommer viser det seg at det er en blåruss som har dyttet en uskyldig tredjeperson gjennom en rute på Hotell Norge. Blårussen måtte overnatte i arresten, og vil i dag måtte svare for seg.

**TVEDESTRAND: Nabo klikket

23.22:** AMK setter over en innringer til politiet. Innringeren melder at det har klikket helt for naboen, og at han har rasert huset og brølt og skreket. Da politiet kommer til stedet er alt rolig og ingenting er knust.

  • Men når vi får sånne meldinger så må vi jo ut på det, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til fvn.no.

**KRISTIANSAND: Skjøt med softgun

23.25:** Fra Shell i Elvegata får politiet melding om det har blitt skutt med softgun fra en sort Mercedes. Det hadde blitt skutt på tilfeldig forbipasserende. Politiet lyktes ikke i å få tak i gjerningspersonene.

**KRISTIANSAND: Angrepet utenfor moské

23.33:** Utenfor moskeén i Festningsgata er det en person som har blitt angrepet og tatt kvelertak på. I tillegg skal det ha blitt fremsatt flere trusler mot mannen. Fornærmede snakker kun arabisk, så politiet må få tak i en arabisk tolk før det kan gjennomføres avhør.

**FARSUND: Russefest i park

23.47:** Politiet får inn meldinger om festbråk fra et hus. Da politiet kommer til stedet viser det seg at russen har fest i Farøyparken i Farsund. Politiet sørget for at festen ble avsluttet klokken ti over halv ett.

**ARENDAL: Tyveri fra bil

00.11:** På Tromøy bokollektiv på Færvik har det vært tyveri fra de ansattes biler. Det har også blitt gjort forsøk på å stjele felgene på bilene. Natten i forveien ble det borttatt et tilhengerfeste. Politiet hadde ikke kapasitet til å rykke ut på oppdraget.

**LYNGDAL: Stjal felger

00.20:** På Sørlandsbadet på Rossfjord i Lyngdal har det også vært innbrudd i bil. Der ser det ut som bilen har blitt frastjålet felgene. I tillegg er det borttatt et stereoanlegg.

**BYKLE: To utagerende personer

00.21:** På Hovdehytta på Hovden var det en konsert i går kveld. Der var det en person som vaktene forsøkte å snakke til i halvannen time, uten hell. De tilkalte dermed politiet, som måtte sende en patrulje fra Evje. Da politiet kom til stedet viste det seg at meldingen var veldig overdrevet. Det viste seg at det var to personer som hadde hatt en utagernde oppførsel. En av personene blir anmeldt for bråk på offentlig sted.

VENNESLA: Gikk berserk hjemme og på legevakta

**KRISTIANSAND: Hasjbeslag

00.52:** Ved Shell-stasjonen i Elvegata pågrep en politipatrulje to personer som var i besittelse av 60 gram hasj. Det viste seg etterhvert at en av de to personene, en 34-åring, ikke hadde så mye med hasjen å gjøre. Han var i besittelse av noen tabletter, og ble etterhvert dimittert av politiet. Den andre personen, en 35-åring, måtte finne seg i å forbli i politiets varetekt.

**KRISTIANSAND: Overstadig beruset

01.40:** Politiet kommer over en overstadig beruset person i Tollbodgata. Personen er så beruset at politiet velger å kjøre ham opp til legevakta. Det hele ender med at personen blir lagt inn på sykehuset til observasjon.

**KRISTIANSAND: Slagsmål

01.45:** Politiet får melding om slagsmål utenfor Hotell Norge. Det er to personer som slåss, og noen vakter har lagt en av kamphanene i bakken. De to slåsskjempene på henholdsvis 29 og 27 år, blir begge tatt med til arresten, og vil bli anmeldt for bråk på offentlig sted.

**MANDAL: Samboerkrangel

02.34:** En gråtende kvinne ringer politiet fra Holteveien i Mandal. Hun ber politiet om å komme. Da politiet kommer til stedet så viser det seg at det er en samboerkrangel som har eskalert litt. Det hele roer seg etterhvert ned.

**KRISTIANSAND: Innbrudd

02.56:** Det har vært innbrudd i Frivillighetshuset i Solbergveien i Kristiansand. Det er uvisst om noe er stjålet.

SØGNE: Stoppet med 2,18 i promille

**FLEKKEFJORD: Knust vindu

03.08:** En patrulje i Flekkefjord kommer over et knust vindu i lokalene til Brødrene Syland AS. Politiet betegner saken som rent skadeverk.

**KRISTIANSAND: Innbrudd i bil

03.08:** En person som har hatt bilen sin stående i Jegersbergveien ved Gimlehallen melder til politiet at noen har forsøkt å bryte seg inn i bilen hans. Låsen på bilen er ødelagt. Det er observert tre personer i området. De gikk ut av en russebil som også hadde blitt brutt opp, og gikk mot sentrum. Politiet sendte en patrulje som var i nærheten, men gjerningspersonene klarte å komme seg unna.

**ARENDAL: Stoppet i uregistrert bil

03.29:** En patrulje i arendalsdistriktet stopper en uregistrert Opel Calibra. Det viser seg at føreren av bilen er i besittelse av amfetamin og hasj, og han er i tillegg mistenkt for å kjøre i ruspåvirket tilstand. Den 27 år gamle mannen var også i besittelse av noen piller. På toppen av det hele er han koblet til noen vinningsforold. 27-åringen ble satt i arresten i Arendal.

**MANDAL: Politiet dyttet bil i autovernet

03.32:** Politiet får to anonyme meldinger fra Mandal om at en sort kassebil kjøres av en beruset fører. Bilen stopper etterhvert i Buråsveien, men føreren har stukket fra stedet. Han blir pågrepet tre-fire minutter senere, men det viser seg at dette ikke er bilen som oppdraget opprinnelig dreide seg om. På vei ut for å se etter den riktige bilen blir politiet oppmerksom på en rød Polo ved Fasselandsvannet. Politiet innhenter bilen og gir tegn til at den skal stoppe, noe den ikke gjør. Bilen blir fulgt til Falkensvingen i Mandal, der politiet i lav hastighet dytter bilen inn i autovernet for å hindre at den kan fortsette sin ferd. Også her stakk føreren av, men ble ganske raskt innhentet av to polititjenestemenn med en høyere toppfart. Føreren av bilen var en asylsøker som bor på et mottak i Lyngdal. Han hadde ikke gyldig førerkort, og vil bli anmeldt for både det og for ikke å ha fulgt politiets signaler.

**KRISTIANSAD: Høy musikk

04.02:** I Kobberveien i Kristiansand spilles det på en adresse svært høy musikk. Ifølge politiet har dette vært et gjentagende problem. Politiet lyktes ikke med å komme seg inn i huset, så de nøyde seg med å ta en sikring på utsiden. Det virket ikke som om det var noen i huset da politiet kom til adressen, men antagelig har festdeltakerne akkurat forlatt huset. Patruljen som rykket ut møtte nemlig masse mennesker på vei bort da de ankom.

**GRIMSTAD: Ti gram hasj

04.15:** Politiet stopper en mopedist i Fjæreveien i Grimstad, som i utgangspunktet er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Da politiet stopper mopedisten viser det seg at han i tillegg er i besittelse av ti gram hasj. Den 17 år gamle Grimstad-gutten blir tatt med til arresten i Arendal, der sikrer politiet seg en blodprøve. 17-åringen måtte overnattet i arresten.

**KRISTIANSAND: Vanskelige gjester

04.52:** Fra en adresse i Dalaneveien i Kristiansand ringer en person og forteller at han måtte kaste ut to vanskelige gjester, noe som hadde utartet seg til et slagsmål. Da politiet kom til stedet var det stille og rolig, så det ble ingen politisak.

**KRISTIANSAND: Frastjålet lommebok og nøkler

08.11:** Ei dame ringer fra en en leilighet i Elvegata i Kristiansand og forteller at hun har blitt frastjålet både lommebok og nøkkelknippe. Hun forteller at hun kjenner navnet på gjerningsmannen. Etterhvert finner hun igjen lommeboken på utsiden av leiligheten, men nøkkelknippet er fortsatt borte.

**KRISTIANSAND: Bilinnbrudd

10.10:** Ved Høiekleiva i Kristiansand er det en stikkvei opp til noen hytter. I den stikkveien hadde en hytteeier parkert bilen sin i natt. Da han kom ned til bilen i dag, så viste det seg at det i løpet av natten hadde blitt knust to sidevinduer og bakvinduet. I tillegg hadde det blitt stjålet et kompakt musikkanlegg fra bilen.

**SØGNE: Hytteinnbrudd

10.44:** Politiet får inn melding om et innbrudd på Paltorsken hyttefelt. Uvedkommende har tatt seg inn i en hytte ved å bryte opp døra med et brekkjern. Fra hytta er det sjålet et tv-apparat, samt at det har blitt rotet en del.

**KRISTIANSAND: Innbrudd på Peppes

11.30:** I løpet av natten så har det vært innbrudd hos Peppes Pizza i Kristiansand sentrum. Like over klokken 13 var politiet på vei til stedet for å gjøre sine undersøkelser. Det er foreløpig ikke på det rene hva som eventuelt har blitt stjålet.

**KRISTIANSAND: Knust rute

11.47:** Politiet blir oppmerksom på en grønn Toyota som står hensatt ved Ytre Torridal skole. Bilen har et knust vindu. Bileieren er kontaktet, og han vil anmelde forholdet. st

**LINDESNES: Påkjørsel bakfra

12.16:** På E39 ved avkjørselen til Tredal hengerfabrikk i Sør-Audnedal har en bil blitt påkjørt av en annen bakfra. Personen som ble påkjørt bakfra var i ferd med å svinge av veien da han ble påkjørt. Sjåførens fem år gamle sønn fikk et dunk i hodet, og ble kjørt til legevakta for en sjekk.