Hvorfor støtter du Dagrun Eriksen?

— Jeg har fulgt Dagrun fra jeg kom inn i partiet. Det første jeg la merke til, var måten hun kommuniserer med ungdommen på. Hun snakker med dem, ber om innspill og viser at hun synes vi er viktige. For meg er Dagrun en av de viktigste politikerne i KrF. I 2009 gjorde hun det sterkeste valget i Vest-Agder i partiet, da er det underlig for meg at hun foreslås byttet ut. Dagrun Eriksen er også en sterk stemme i forhold til familie- og skolepolitikk.

Hva er Eriksens sterke sider?

— Hun kommuniserer mangfoldeti KrFs politikk, og når ut til flere målgrupper. Hun sikrer partiet nye og viktige stemmer blant yngre velgere, samtidig som hun viser at partiet vil noe for hele samfunnet og at man ikke må leve et perfekt liv for å stemme på KrF. I tillegg har Dagrun en sterk posisjon i fylket. Hun har markert seg lokalt, samtidig som hun har en sterk posisjon sentralt.

Er det enkeltsaker som er helt avgjørende for deg?

— Nei, det er ikke enkeltsaker, men helheten.

Hvilke politiske saker skiller de to kandidatene?

Det er ikke vesentlige politiske skillelinjer mellom de to. Hadde man stilt 20 spørsmål om KrFs politikk til de to, tror jeg de hadde vært svært enige.

De er begge enige i bekjennelsesparagrafen. Her kan vi risikere å bytte ut partiets nestleder med en person som mener det samme som Dagrun. Det mener jeg er uheldig. Grøvan vil måtte bruke tid på å bygge seg opp, slik Dagrun har gjort.

Hva får Sørlandet på Stortinget hvis din kandidat blir valgt?

— Vi får en aktuell statsråd hvis partiet havner i regjering. Dagrun er en person som er godt kjent, som representert et helt fylke. Hun løfter fram Sørlandet. Hun har også en posisjon der hun får gjennomslag for sakene. I tillegg har hun bred erfaring og kompetanse, og er nå den KrF-eren med lengst erfaring på Stortinget. Hun har også stor erfaring i forhandlinger, noe som er viktig i eventuelle regjeringsforhandlinger.

Hvilken av kandidatene er sterkest på kjerneverdien i KrF, som er viktige for velgerne på Sørlandet?

— De står likt, mener jeg. Dagrun har fått markert seg litt i forhold til formålsparagrafen og kirkeforliket.

Hvordan tror du det går på nominasjonsmøtet i kveld?

— Det er ikke godt å si, det kommer til å bli jevnt. Hans Fredrik ligger litt foran Dagrun, så noen må snu. Jeg har fortsatt troen på at hun kan vinne dette.