VENNESLA: — Jeg mener svømmehallen kan bygges for private penger, hvis kommunen vurderer nye alternativer. Se til Kristiansand. Der bygges badeanlegg i samarbeid med private, sier Aanonsen, som for tiden er på reise i Praha.

PRIVAT: Leder av foreldreutvalget ved Vennesla ungdomsskole, Oddbjørn Aanonsen, vil ha full skoleutbygging, og mener private må inn i bildet for å få penger nok til svømmehall. Foto: LARS HOLLERUD

I et leserinnlegg i Fædrelandsvennens papirutgave tirsdag, foreslår Aanonsen et helt nytt prosjekt for utbygging av svømmehall. Han mener det må vurderes å bygge svømmehallen ut mot Brandeheivegen på andre siden av Venneslahallen.

Selge taktomt?

Aanonsen viser til behovet for flere leiligheter i bygda, og mener private kan kjøpe "taktomta" over svømmehallen og bygge leiligheter. Pengene kommunene får, kan være med å finansiere svømmehall.

I leserinnlegget reagerer Aanonsen sterkt på at ungdomskolen ikke foreslås fullt utbygd, men bare delvis utbygd. For eksempel er nye spesialrom tatt ut av prosjektet.Han minner om at skolen lå an til å få utbygging, men at dette i 2009 ble utsatt fordi det skulle bli billigere med et totalprosjekt hvor skole, svømmehall og oppgradering av idrettshall ble sett i sammenheng.

— Vi vil svært gjerne ha svømmehall, men ikke på bekostning av ungdomsskolens 489 elever pluss lærere, skriver han og ber rådmannen svare på blant annet hvorfor kommunen vil ta av skoleinvesteringene til svømmehall.

Aanonsen er også opptatt av å sikre ungdomsskolen bedre uteområder, og oppgir dette som nok en god grunn til å flytte svømmehallen på andre siden av Venneslahallen.

- Dyrere

Leder av kommunens faste byggekomité, KrFs Oddvar Steinsland, sier Aanonsen skisserer et helt nytt prosjekt, og at skolen ikke har reist disse ideene på brukermøtene underveis.

— Å flytte svømmehallen, vil bli dyrere. For da kan man ikke bruke den gamle svømmehallen som varmtvannsbasseng på sikt. Å flytte til andre siden, betyr dessuten at en fotballplass forsvinner. Jeg ser ikke det som noen god løsning, sier Steinsland.

Rådmann Svein Skisland skal legge fram sitt utbyggingsforslag i forbindelse med budsjettet torsdag.

— Jeg vil ikke kommentere saken før da, men minner om at det er byggekomiteen som har lagt fram et anbefalt forslag og ikke rådmannen. Dessuten ligger det inne en betydelig oppgradering av ungdomsskolen i forslaget, sier han.