LILLESAND: Ikke bare kråger, men sommerfugler, drukkenbolter, blinde, prester, teologer og fiskere. Sankt Peter har en mening om det meste, og skulle gjerne ha rettet litt opp i det som er feil i verden.

— Vårherre skulle aktet seg litt. Jeg kunne bli fornærmet. Jeg kunne snu ham ryggen i dag, sier skuespiller Lars Emil Nielsen fra scenen på E-teatret i Lillesand.

Nytt

For fire år siden laget skuespilleren fortellerkabareten «Det gylne evangelium» sammen med forteller Hilde Eskild, musiker Jo Eskild og sangfuglen Maria Heggem. Nå forgyller de forestillingen med nye noter og unoter.

— Vi har gjort noen forandringer med ny musikk, sier Hilde Eskild.

— Og så har jo vi forandret oss litt også på disse årene, forteller Lars Emil Nielsen.

Forestillingen er basert på Gabriel Scotts roman med samme navn, og er satt opp i samarbeid med Gabriel Scott selskabet.

— Det aller meste er hentet fra boka. Noe er vår versjon for at det skal egne seg på en scene, sier Eskild.

- Humor

Gabriel Scotts skildringer av Sankt Peters forsøk på å forbedre jorda er like aktuelle i dag som den gang romanen ble skrevet. Vårherre prøver ut Sankt Peters forslag, men alt mislykkes.

— Det er humoren til Gabriel Scott som er så fantastisk. Samtidig har han noe viktig å si om det å være menneske, sier Hilde Eskild.

I sommer vant hun bronse i NM i litteraturformidling, og mottok publikumsprisen. Det er derfor ikke unaturlig at forestillingen fokuserer på fortellingen.

— En krig! En krig er det vi trenger nu. Faner i luften! roper skuespiller Lars Emil. Han skildrer Gabriel Scotts fargerike skikkelser i glimt innimellom historiefortellingen.

— Lars Emil tar mennesketypene på kornet. Man kan se dem på gata. Alle burde kjenne seg igjen. Hvis ikke har de ikke selvinnsikt, sier Maria Heggem.

Hun synger viser og folkemusikk, og står sammen med Jo Eskild for musikalske innslag som binder forestillingen sammen.

- Botemiddelet

Kvartetten lover at Sankt Peter til slutt finner en løsning på det hele.

— Han finner botemidlet til slutt. Hva botemidlet er, får de vite som kommer og ser oss, sier Hilde Eskild.