KRISTIANSAND: — Jeg synes det var flott at vi fikk fram vårt budskap uten å bli møtt med tilrop som rasister og nazister, sa Tumyr etter at han hadde holdt en tretti minutter lang appell.

Mye politi

I forkant av markeringen var det fryktet at Tumyrs tilstedeværelse ville samle antirasister fra andre steder av landet.

FIKK FLYGEBLAD: Etter at Arne Tumyr hadde holdt sin appell beveget han seg over til AUFere som demonstrerte mot budskapet hans. Der fikk han overrakt en løpeseddel av fylkesleder Emma Martinovic. Foto: Kristin Ellefsen

Politiet stilte mannsterke opp. Like før klokka 13 var det to uniformerte og fem sivile polititjenestemenn på plass midt i Markens gate.— Vi var forberedt på at det kunne tilreisende grupper utenfra som ville demonstrere mot Tumyr. Det er bedre å være føre var, sier operativ uteleder ved Agder politidistrikt, Øyvind Hægeland.

Stille og rolig

Mens Tumyr og meningsfellene i SIAN brukte en snau time på å fremføre sitt budskap sto 16 tause demonstranter fra AUF på andre siden av gaten med små flygeblader med et hjerte på.

Inne i hjertet sto det skrevet "alle mennesker".

— Vi er fornøyde med måten dette skjedde på. Vi ønsket å vise at vi er sterkt uenige i budskapet fra Tumyr og gjengen. Det fikk vi gjort på en stille og rolig måte, sier leder i Vest-Agder AUF, Emma Martinovic.