Ved krysset riksvei / riksvei sør for Tonstad ble trafikken omdirigert i går kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

SIRDAL: – Fylkesvei 45 Hunnedalen og fylkesvei 42 mellom Tonstad og Helleland holdes fortsatt stengt. Det er fare for nye ras, forteller byggeleder i Statens vegvesen i Sirdal, Fred Jonny Wikøren, til fvn.no.

Flere ras

I helga har det gått flere ras og flere veier har blitt fullstendig oversvømmet av vann. Arbeidet med å rydde opp er allerede i gang.

– Det er ryddet forsiktig opp i noen ras, men vi vil holde veiene stengt inntil til det blir sikrere. Det er mye vannproblemer på veiene etter at regnet skapte problemer med vann som flyter i bekker på veiene, sier Wikøren.

Siden lørdag har det gått to eller tre ras i Hunnedalen. Nå er det ventet at regnet vil gi seg og at temperaturen kan synke ned mot null grader i morgen.

Lang omvei

For rogalendinger på tur i Sirdal, har omveien blitt lang.

– Man må kjøre riksvei 468 ned til Tonstad, så riksvei 42 til Sandvand, videre på riksvei 466 til Flikka og så til E 39. Det har vært mye trafikk på veien, men en del valgte å bli igjen på hyttene sine i går, sier Wikøren.

Utover ettermiddagen og kvelden er ryddemannskapene ute med skovler, gravemaskiner og traktorer for å bli kvitt vann i veibanen.

Les mer om problemene i oversikten under bildet!

Riksvei 466 mellom Flekkefjord og Tonstad var åpen i går kveld, men små innsjøer var et vanlig syn. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix