GRIMSTAD: Ifølge politiadvokat Håvard Ryengen ved Arendal politistasjon ble kvinnen funnet død ved 19.30-tiden mandag kveld. Kvinnen er sendt til obduksjon ved Rettsmedisinsk Institutt i Oslo. Den foreløpige obduksjonsrapporten er ventet onsdag formiddag.

Ifølge Ryengen er det funn i saken som gjør at politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall.

Natt til tirsdag gjennomførte to kriminalteknikere ved Agder politidistrikt en undersøkelse av åstedet.

Etter det fvn.no forstår er det funn på kroppen til den døde kvinnen som har utløst siktelsen fra politiet om legemsbeskadigelse med døden til følge.

— Jeg har ikke snakket med min klient og har heller ikke sett noen dokumenter i saken. Jeg kan derfor ikke svare på noen spørsmål, sier advokat Øyvind Aakerøy fra Risør, som er oppnevnt som forsvarer for den 50 år gamle mannen.

Politiadvokat Ryengen sier at han ikke kan kommentere hva den siktede 50-åringen har forklart i avhør hos politiet. Han vil heller ikke si noe om hvilke funn som har utløst politiets mistanke, og om det er vitner i saken som kan bidra til å kaste lys over hvorfor kvinnen døde.

— Vi må avvente obduksjonsrapporten. Først da får vi større klarhet i saken, sier Ryengen.

Det politiet venter svar på er altså om de skadene kvinnen hadde da hun ble funnet kan være skader som ikke lar seg forklare ut fra andre forhold enn at hun har vært utsatt for voldsbruk.

FUNNET DØD: Kvinnen ble funnet i sitt hjem i sentrum av Grimstad. FOTO: Google Maps