KRISTIANSAND : — I dag arrangerer Avigo en jobbmesse. Hvordan blir den?

— Vi er en slags Kirsten giftekniv mellom våre deltakere og de bedriftene eller organisasjonene som har ledige jobber. For at de skal kunne møtes, har vi laget en arena for dette. På jobbmessen får våre deltakere et eksklusivt møte med over ti bedrifter. Vi kjenner deltakerne våre godt og kan gi dem en anbefaling, og det skjer i trygge omgivelser.

Nedbemanning

— Tidligere har du jobbet med nedbemanning?

— Jeg jobbet for noen år siden som organisasjonssjef i Braathens. Da nedbemannet vi 2000 mennesker. Da arrangerte vi flere jobbmesser, og slik fikk vi hundrevis ut i jobb igjen. Planen vår er å ha to slike jobbmesser i året, hvis dette lykkes.

— Hvordan føles det å hjelpe folk ut i jobb, fremfor å lede en nedbemanning, slik du gjorde i Braathens?

— Det er mye hyggeligere. Da jeg begynte i Avigo for tre år siden gikk jeg rundt med klump i halsen hele tiden av alle de historiene jeg hørte, og de menneskene jeg møtte. Attføringsbedriftene i Norge har hjulpet mange, og det er flott. Men det er også veldig fint å nedbemanne på en skikkelig måte, slik vi gjorde i Braathens. Vi klarte å gjøre den prosessen på en måte som ga Braathens et godt omdømme.

Heldig

— Har du noen gang selv vært i en situasjon der du ikke klarte å gå på jobb?

- Nei. Jeg har bank i bordet vært veldig heldig. Jeg har hatt gode arbeidsplasser og spennende arbeidsoppgaver, så jeg har alltid gledet meg til å gå på jobb. Men siden jeg har jobbet mye i personalavdelinger, og deltatt i store ansettelsesprosesser og store nedbemanningsprosesser, tror jeg ikke jeg har vanskeligheter med å sette meg inn i hvordan det er.

— Hvorfor er jobb så viktig for oss, tror du?

— Jobben er kanskje den viktigste sosiale arenaen vi har, og et sted vi får prøvd ferdighetene våre. Det er forbundet med status og anseelse. Å være utenfor arbeidslivet er ikke godt.