KRISTIANSAND: Det hersket full forvirring om hvorvidt streiken kunne avsluttes. Selv etter at KS ga informasjon til pressen om at streiken er avblåst, rundt klokka 13.15 onsdag, ble de streikende på torvet i Kristiansand sittende.

— Ingen går før offisiell beskjed blir gitt klokka 14, sier hovedtillitsvalgt for de streikende i Fagforbundet i Kristiansand, Rita Wroldsen til fvn.no klokka 13.20. ## Var på plass tidlig

— Jeg er spent. Nå må vi få til en løsning, forteller Kirsti Tellefsen, som sitter med radioen i øret og følger med.

De streikende som fvn.no møter i Kristiansand sentrum onsdag formiddag er fortsatt i godt streikehumør i godværet. Samtidig er det gjennomgående stemning for å få en slutt på den omfattende arbeidskonflikten. Flere av dem vi snakker med sier rett ut at streiken begynner å bli kjedelig, og at de gjerne vil tilbake i normalt jobbmodus.

Røyner på

Tellefsen er til daglig styrer ved Kløvergården barnehage, og har under streiken hatt ansvar for driften av streikekaféen hos Unios streikekontor. Hun forteller at det har vært flere streikende på plass i streikelokalet de andre dagene, men ting kan jo kanskje tyde på at det begynner å røyne litt på.

HÅPER PÅ LØSNING: Kirsti Tellefsen håper streiken tar slutt. Nå vil hun tilbake til jobben som styrer i Kløvergården barnehage. Foto: Lars Hoen. — De tre første streikedagene var helt ok, men nå har det blitt en jobb, slår Tellefsen fast.

Selv om streiken skulle bli avblåst i dag, så forteller Tellefsen at hun ikke kan åpne barnehagen hun er styrer for før i morgen.

Samtidig blir hun bekymret av å tenke på all den jobben hun ikke har fått gjort under streiken, og som vil ligge og vente når hun er tilbake.

— Jeg skulle hatt møter med foreldre, møter med personalet og jeg skulle ha fullført en ansettelsesprosess, sier barnehagestyreren.

Stemningen i streikelokalet er ellers god. De streikende koser seg med kaffe, vafler og saft mens de venter på nyheter fra meklingen. Aller helst gode nyheter. For de begynner å bli lei av å streike.

Gleder seg til løsning

På torvet er de streikende i kommuneadministrasjonen samlet på tilsammen fire ulike streikevakt-punkt. Også her venter de streikende spent onsdag formiddag. Bjørn Amundsen, til daglig rådgiver på kulturkontoret, øyner et håp om at streiken nærmer seg slutten

— Det er alltid et godt tegn at riksmeklingsmannen ser grunn til å samle partene, og at man snakker sammen. Det kan bli en løsning nå, tror Amundsen.

Han streiker nå på 13. dagen, og holder humøret opp sammen med sine kollgaer. Elin Seland, 1. konsulent hos kulturdirektøren, er også glad for at det kan bli slutt på streiken nå.

— Vi har hatt det fint, men når det nå ser ut til å bli en løsning, er vi veldig klare for å begynne å jobbe igjen. Det blir kjedelig å bare sitte her i lengden, sier hun.