AGDER: — Når vi kommer opp i det antallet der, så er det hektisk, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland, ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Osaland påpeker at det ikke er overraskende at det var travelt.

— 60 oppdrag er jo litt sånn som det er på sommeren. Av og til så kommer det jo veldig krevende oppdrag, og da får vi dessverre ikke hjulpet alle, sier han.

— Det er vel ikke tilfredsstillende for dere?

— Nei, det er lite tilfredsstillende, slår Osaland fast.

Dette er det politiet har hatt å stri med i sommernatten:

**ARENDAL: Festbråk

23.20:** Politiet får flere klager på en veldig høylytt fest i Rygeneveien i Arendal. En patrulje rykker ut til stedet og får roet festlighetene.

**KRISTIANSAND: Festbråk II

23.24:** Fra Kongsgård Allé i Kristiansand får politiet inn melding om nok en høylytt fest. Også her får en patrulje dempet lydnivået til et akseptabelt nivå.,

**GRIMSTAD: Slo dørvakt

23.29:** Politiet får inn melding om at en full gjest ved Big Horn Steakhouse i Grimstad har slått en dørvakt i ansiktet. Politiet rykker ut og pågriper en 53 år gammel mann fra Grimstad, som ble kjørt til arresten i Arendal. Han blir anmeldt for bråk på offentlig sted.

KRISTIANSAND: Fikk melding om bevæpnet Bandidos

**ARENDAL: Høy musikk

23.34:** På en adresse på Grensen i Arendal spilles det i overkant høy musikk. Politiet rykker ut og får dempet lydnivået.

**SØGNE: Hørte skudd

23.45:** På Ramsland i Søgne har en person hørt to skudd som personen antar er haglskudd. Etter at det innringer antar er skudd har blitt fyrt av, hører innringer musikk. Politiet sjekker opp i saken, men konkluderer med at det antagelig er noen på en fest i nærheten som har skutt opp noe fyrverkeri.

**KRISTIANSAND: Full fest

2357:** Politiet får melding om at det er full fest i et partytelt i Terneveien. Festen har holdt på hele kvelden. Politiet har ikke kapasitet til å rykke ut.

**KRISTIANSAND: Festbråk

00.00:** Politiet får klage på en fest i Stener Heyerdahls gate i Kristiansand. Politiet rykker ut og får dempet festbråket. Noe senere på kvelden kommer det en ny klage på den sammen festen. Da bestemmer politiet seg for å tømme leiligheten, og kun de tre leieboerne får lov til å bli igjen.,

**KRISTIANSAND: Raketter og spinning

00.05:** Politiet får inn klager på at det fyres opp raketter og spinnes med mopeder og biler i rundkjøringa på Flekkerøy. Politiet hadde ikke tilgjengelig mannskap akkurat da, men fikk ikke flere meldinger om bråk senere på natten.

**FLEKKEFJORD: Høy musikk

00.07:** Det klages på høy musikk på en adresse i Gråsteinsveien i Flekkefjord. En patrulje kjører til stedet og sørger for at volumet blir dempet.

**KRISTIANSAND: Tyveri fra hytte

00.18:** I løpet av helgen har det blitt avholdt bluesfestival på Bragdøya. Derfra kom det en melding om at vaktene på festivalen hadde avvist fire ungdommer, og sendt dem hjem med M/S Maarten. Etter at ungdommene hadde blitt sendt bort, oppdager vaktene at døra til en hytte på øya har blitt brutt opp. Hva som er stjålet er usikkert, men politiet har navnet på de fire bortviste ungdommene.

**KRISTIANSAND: Overstadig beruset

00.20:** En overstadig beruset mann som hadde besøkt bluesfestivalen på Bragdøya hadde planer om å ta båten hjem fra festivalen. Det var det flere som reagerte på, og som dermed kontaktet politiet. Politibåten var like i nærheten, og fikk forhindret at mannen kjørte av gårde i båten

**GRIMSTAD: Festbråk

00.30:** Politiet får melding om en høylytt fest i Kirkegata i Grimstad. Festdeltakerne får pålegg om å dempe festen, noe de også gjør.

**MANDAL: Festbråk

00.30:** Også i Konkoigata i Mandal pågår det en høylytt fest. Også her får festdeltakerne pålegg om å dempe festen, et pålegg de etterkommer.

**VENNESLA: Skyter raketter

00.36:** I Erleveien i Vennesla pågår det også en fest. Der driver festdeltakere og skyter opp raketter. Innringer sier at det virker som om rakketoppskyteren sikter på husene i området. Politiet hadde ikke tid til å reise til Vennesla, men de fikk heller ikke flere meldinger i løpet av kvelden.

**ARENDAL: Slagsmål

00.50:** På restauranten Kaos og Tapas i Arendal var det to personer som øyensynlig var mer interessert i kaos enn tapas. De var nemlig involvert i et slagsmål, og kan dermed vente seg en anmeldelse for bråk på offentlig sted

**ARENDAL: Kvelertak

01.02:** Politiet rykker ut til en adresse der en sønn tok kvelertak på sin far. Det er ikke noe ukjent forhold for politiet, men da de kom til stedet hadde sønnen forduftet. Saken vil bli fulgt opp fra politiets side.

**KRISTIANSAND: Ruspåvirket kjøring

01.07:** Politiet stopper en bil i Elvegata i Kristiansand fordi de mistenker føreren av bilen for kjøring i ruspåvirket tilstand. Bilføreren blir kjørt til legevakten for en utvidet prøve. I bilen hans finner politiet tre-fire gram amfetamin. Den 28 år gamle kristiansanderen måtte finne seg i å overnatte i politiets varetektscelle i natt.

**ARENDAL: Krakilsk person

01.09:** Politiet sender en patrulje til Havnepuben i Arendal etter at de får inn melding om at det skal befinne seg en krakilsk person på utsiden. Den krakilske personen viste seg å være en mann, og han ble tatt med til stasjonen i Arendal der han fikk overnatte. Mannen vil bli anmeldt for bråk på offentlig sted.

**ARENDAL: Person slått ned

01.32:** Vaktene ved et utested i Arendal melder fra om at en person har blitt slått ned på utsiden av utestedet. En person blir sendt til legevakten med hovent venstreøye og smerter. Politiet har fornavnet på gjerningsmannen, og vil etterforske saken videre utover uka. Foreløpig er ingen pågrepet.

**KRISTIANSAND: Slo etter venner

01.48:** Vaktene på Leopold gir beskjed til politiet at de har tatt hånd om en person som gikk og slo etter vennene sine. Vaktene hadde gitt personen beskjed om å slutte, men det øret ville ikke personen høre på. Politiet kom til stedet og bortviste to personer.

**KRISTIANSAND: Blåøye

02.16:** Politiet får melding om at det er et slagsmål utenfor Kick i Dronningens gate. Det viser seg at det er noen fra Latvia og Polen som er veldig uenige om et eller annet. Politiet skjønte ikke så veldig mye av hva denne krangelen gikk på, men en polakk ble i alle fall sendt til legevakt med et blått øye. En litauer ble bortvist, og det er mulig at det kommer en anmeldelse. Politiet har notert personalia på de involverte.

**ARENDAL: Slo ned kvinne

0219:** Politiet får melding om at en utenlandsk person skal ha slått ned en kvinne et sted i Arendal. Politiet kommer til stedet, og etter noe megling går partene hver til sitt. Det er mulig at det kommer en anmeldelse i løpet av dagen.

**ARENDAL: Sov utenfor pub

02.20:** Politiet innbringer en overstadig beruset person som ligger og sover utenfor Fishermans pub i Arendal. Personen får sove videre i arresten i Arendal.

**KRISTIANSAND: Fikk juling

02.33:** Fra gatekjøkkenet Måltid i Tollbodgata får politiet melding om at det er en person på utsiden som har blitt slått ned, og som har ligget livløs på bakken. Personen har blitt hjulpet opp av sine kamerater. Politi og ambulanse rykker ut til stedet, og det viser seg at fornærmede har blitt angrepet av fire gjerningsmenn. En person har vært mest aktiv, og den mest aktive voldsmannen hadde på seg en blå t-skjorte. Politiet har noen vitner, så hvis det kommer en anmeldelse så har de litt å gå på.

**KRISTIANSAND: Overdrevet melding

02.40:** Politiet får melding fra Vardåsveien i Kristiansand der innringeren ber om politiets hjelp fordi en person holder på å rasere huset. Da politiet ankommer stedet viser det seg at meldingen er overdrevet, og det hele blir ordnet på stedet.

**MANDAL: Sykkelvelt

02.54:** AMK informerer politiet om at en person har kantet på sykkel i Buråsveien i Mandal. Personen har fått noe skade på armen, men er oppegående. Syklisten blir tatt med til legevakten for en sjekk.

**BIRKENES: Bålbrann

02.54:** Brannvesenet informerer politiet om at de rykker ut til et stort bål ved travbanen på Birkenes. Det er ingen mennesker på stedet, men det viser seg at noen har hatt det moro med å fyre opp et bål som var tiltenkt St.Hansaften.

**SØGNE: Slagsmål

03.09:** Det rapporteres om slagsmål ved Søgne ungdomsskole. Seks personer skal være involvert, men det hele er oppløst da politiet kommer til stedet. Det var en gjeng fra Søgne og en gjeng fra Songdalen som gikk løs på hverandre. Gjengen fra Songdalen tok taxi hjem, og de fra Søgne hadde tatt beina fatt før politiet kom.

**FARSUND: Nekter å stoppe

03.12:** Politiet får beskjed om at en person kjører rundt i en uregistrert rød BMW på Vanse. Politiet finner bilen, men føreren nekter å stoppe. Han gir gass, og kjører fra politiet. Her kommer det en anmeldelse, da politiet kjenner identiteten på føreren.

**KRISTIANSAND: Kjøring uten førerkort

03.20:** En patrulje i Henrik Wergelands gate stopper ei dame som fører en bil uten gyldig førerkort. Hun er i tillegg i besittelse av litt narkotika. Dermed ble arresten siste stoppested for natten.

ARENDAL: Kjørte på holme i stjålet

**KRISTIANSAND: Ruspåvirket kjøring

03.41:** En patrulje i Kristiansand stanser en bil i Baneheitunnelen. Føreren av bilen, en 41 år gammel mann fra Søgne, er påvirket, og ble tatt med til legevakten for å ta blodprøve.

**KRISTIANSAND: Innbrudd

04.39:** Det går en innbruddsalarm på Ica i Elvegata i Kristiansand. Siden vekterne er i streik er det politiet som må rykke ut. På stedet finner politiet en åpen dør i butikken, uten at de finner noen inne. Saken blir løst ved at politiet låser døren og gir beskjed til vekterselskapet om det inntrufne.

**KRISTIANSAND: Tatt på fersken

04.48:** Politiet får inn melding om et pågående innbrudd på Høivold brygge i Kristiansand. En patrulje rykker ut til adressen og tar to menn, på henholdsvis 46 og 51 år, på fersk gjerning. Den ene av mennene ble tatt i leiligheten, og den andre ble pågrepet like på utsiden.

**KRISTIANSAND: Narkotikabesittelse

05.04:** En patrulje i Kongens gate i Kristiansand pågriper en person som er i besittelse av 1,5 gram marihuana og 0,5 gram hasj.

**KRISTIANSAND: Hasj

06.46:** Politiet pågriper en person i Fagerdalsveien i Kristiansand. Personen er i besittelse av litt hasj, og blir satt i varetekt.

**KRISTIANSAND: Full slåsskamp

07.29:** Politiet får melding om at det er full slåsskamp i Henrik Wergelands gate. Det er fire personer involvert, og de er alle kjenninger av politiet. Det hele løser seg ved at politiet viser dem bort fra stedet.

**MANDAL: Sov i hage

08.28:** En dame ringer fra Persvei i Mandal og sier at det ligger en mann rett på utsiden av huset. Det viser seg at det er en festdeltaker som ikke har rukket å komme seg hjem før han sovnet. Hagegjesten blir vekket av politiet og fortsetter ferden hjemover.

**KRISTIANSAND: Stjålet motorsykkel

09.59:** En motorsykkel har blitt stjålet fra en adresse på Hellemyr terasse. Det er en sort Kawasaki Ninja med kjennetegn PT3827. **KRISTIANSAND: Stjålet bil

09.59:** En grå Mazda 323, PN87533, har blitt sjålet fra en adresse på Kjerrheia.

**SØGNE: Kjørte på midtrabatt

10.19:** Politiet får beskjed om at det står en uregistrert grønn personbil på en midtrabatt i Tangvallveien i Søgne. To personer ble sett løpende fra stedet. Politiet lyktes etterhvert i å pågripe de to. Politiet undersøker flere forhold knyttet til saken. For det første er det uklart eierforhold på bilen. For det andre har ingen av de to førerkort. De to personene, to søgnemenn på 27 og 29 år, er kjenninger av politiet.,

**KRISTIANSAND: Tyveri fra bil

11.14:** Nok en gang meldes det om kriminalitet fra Hellemyr terasse. Denne gangen meldes det om grovt tyveri fra en bil i løpet av natten. Uvedkommende har stjålet med seg bilens stereoanlegg samt alle bilens papirer.

KRISTIANSAND: Løp rundt med avsagd hagle

**KRISTIANSAND: Gammel bil stjålet

12.28:** Fra Hellemyrtoppen har det blitt borttatt en bil. Ifølge politiets logg er det en gammel røys av en Mercedes. Fargen på bilen er opprinnelig beige, men ifølge eier er den nå beige bare imellom rustflekkene. Og kanskje var ikke bilen så fristende for tyven allikevel, for like etter den ble meldt stjålet, kom den til rette igjen.