HESTEJENTE: Linda Stallemo var ei livsglad hestejente som alle på Byglandsfjord kjente og likte. Foto: Privat
HILSENER: På broa der Linda Stallemo døde har klassekamerater og folk på Byglandsfjord hengt opp bilder, satt ned blomster og tent lys. ?Dette varmer oss veldig, særlig alle barnetegningene, sier pappa Tore Stallemo. Foto: Odd-Inge R nning Uleberg
fax22.08.png Foto: Fædrelandsvennen 22. august
minnegudstjeneste_side1.jpg Foto: Jon Anders Skau

BYGLAND: — Midt i mørket og sorgen over tapet av Linda, opplever vi små og større lyspunkter. Det er lyse øyeblikk som andre mennesker gir oss, og som gjør dagene mulig å gjennomleve, sier mor Mona G. Stallemo.

— Byglandsfjord er vidunderlig. Ja, jeg vil bruke det ordet. Jeg er født og oppvokst i byen, og vet hvor alene man er der. Her oppe kjenner vi at vi er del av et fellesskap. Vi kjenner at hele bygda er med og løfter oss. Det gjør godt, sier pappa Tore Stallemo.

HESTEJENTE: Linda Stallemo var ei livsglad hestejente som alle på Byglandsfjord kjente og likte. Foto: Privat

11 år gamle Linda Stallemo døde da hun og broren kjørte småbåt under den gamle jernbanebroa nedenfor Byglandsfjord.

Minnestund i Grendi

Søndag ettermiddag skulle nytt orgel innvies i Årdal kyrkje i Grendi. Arrangementet ble omgjort til minnekonsert og minnegudstjeneste. Bygdefolk og setesdøler møtte fram i stort antall – som et håndfast bevis på hvor mange som har brydd seg om familien den siste uka.

Den lille kirken var helt fylt, og sogneprest Eiliv Lønningen talte.

— Ord blir fattige. Urettferdig er et nærliggende ord. Gjør Gud forskjell på folk? Vi kan bare dele sorgen og møtes i håpet om at hun har det bedre nå, sa han.

Foreldrene er svært aktive i ungdomsarbeidet på Fredheim bedehus på Byglandsfjord. De er kjent av alle. I fortvilelsens stund sier de at kristentroen bærer dem. Familien har en visshet om å se Linda igjen.

— Vi kjenner på trygghet og håp. Det er fryktelig vondt at vi ikke fikk ha henne hos oss lenger, men vi vet hun har det bedre nå. Vi skal treffe henne igjen. Det gir meg en veldig ro å vite det, sier Tore Stallemo.

Ba i helikopteret

Mamma Mona ba i helikopteret på vei til Ullevål universitetssykehus i Oslo:

HILSENER: På broa der Linda Stallemo døde har klassekamerater og folk på Byglandsfjord hengt opp bilder, satt ned blomster og tent lys. ?Dette varmer oss veldig, særlig alle barnetegningene, sier pappa Tore Stallemo. Foto: Odd-Inge R nning Uleberg

— Jeg ropte til Gud: Har du flere dager for henne, så pust liv i henne, du som har makt til det. Er dagen hennes kommet, må du ta henne til deg. Han gjorde det siste – og jeg vet jeg en gang skal få vite hvorfor det var best sånn, forteller Mona.Hun snakker om datteren sin som ei livsglad jente som alle kjente. Hun var alltid på farten, ikke minst over til gården der hesten var. Linda var dedikert hestejente.

De siste dagene har naboer, venner og kjente kommer med mat og kaker. En kveld var over 100 mennesker innom huset for å gi sin omsorg. Torsdag fylte sønnen Andreas 13 år. Da stilte venner opp og arrangerte pizzaselskap. Mange av Andreas' skolekamerater kom.

Skoene i ganga

— Det var godt å se barn leke og bråke. For oss betyr det uendelig mye at folk våger å komme, at de ikke er redd for å være nær.

— I gangen sto flere titalls par sko på et tidspunkt. Når hverdagen vender tilbake, når alle igjen steller med sitt og vi sitter mer alene med sorgen og tomheten, da skal jeg ta fram de skoene for mitt indre blikk og huske på hvor mange som tenker på oss, sier Tore Stallemo.

minnegudstjeneste_side1.jpg Foto: Jon Anders Skau

Huset i Vassendfeltet på Byglandsfjord har vært fylt med folk og blomster helt siden tragedien skjedde tirsdag.Familien sier at folk er forskjellige, men for dem har det vært godt at bygdefolket har vært åpne og direkte, og at mange har kommet for å dele sorgen. Derfor forteller de til Fædrelandsvennen. De ønsker å formidle en takk. De ønsker også å takke alt hjelpepersonell. De takker også for forbønn.

Begravelse fredag

Linda Stallemo begraves fra Evje kirke fredag klokka 13.00. Jordfestelse blir ved Årdal kyrkje 14.30.