BOM STOPP: Traileren ble stående i den første bakken etter Vennesla transport. Foto: Elling Svela

KRISTIANSAND: En svensk trailersjåfør fikk problemer da han skulle ta seg over Kuliaveien fra riksvei 9 til Nodeland mandag morgen. Traileren ble stående på tvers, og sperret all trafikk på veien.

— Det er mest kjedelig for dem som må vente i kø. Jeg har ikke fått skader på traileren, og må bare vente på bergingsfirma, sier trailersjåfør Mikael Pedersen til fvn.no.

Først klokken 11 ble veien åpnet igjen, tre timer etter at trailersjåføren ble stående.

Brydde seg ikke om skilt

Svensken hadde levert varer i Vennesla mandag morgen, og skulle kjøre kjappeste vei til Søgne for å losse plastplater.

I første bakken, et par hundre meter etter lokalene til Vennesla transport, ble det bom stopp.

— Jeg kom nesten opp bakken før jeg begynte å spinne, og gikk bakover. Da var det bare å velge side til å få stoppet. Jeg valgte høyre, forteller sjåføren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKILTET: Dette skiltet står ved avkjørselen til Kuliaveien fra riksvei 9 ved Aukland. (Foto: Elling Svela) Foto: Elling Svela

Ved avkjørselen til Kuliaveien fra riksvei 9 så sjåføren skiltet med den tydelige beskjeden «egner seg ikke for vogntog». Men han valgte å ta sjansen.

Vinterdekk

— Jeg kjørte med vinterdekk, og tenkte jeg skulle kjøre til Vennesla transport for å se forholdene. Men jeg klarte ikke svingen der, og fortsatte. Jeg skulle lagt på kjettinger, det sier seg selv. Men veien så bra ut, forteller Mikael Pedersen.

Veien var imidlertid såpeglatt, og bilførerne som ble stående flere timer i kø var ikke fornøyde med svenskens valg av rute.

— Det er jo helt utrolig. Veien er jo tydelig skiltet med at trailere ikke bør kjøre her, sier den ene bilføreren, som selv måtte ha hjelp av Viking redningstjeneste etter at han måtte stoppe for traileren.

Mange bilførere valgte til slutt å snu, og kjøre om lag 50 minutter tilbake om Nodeland til Kristiansand.

- Skulle vært forbud

En annen bilfører, Roy Edvin Larsen, mener skiltingen ikke er god nok.

- Det skulle vært forbudsskilt. Dette skjer jo gang på gang. Slik skiltet er nå, står det at trailersjåfører ikke bør kjøre veien. Men det er ikke forbud. Utenlandske sjåfører skjønner ikke hvordan veien er, fordi den ser bra ut i begynnelsen. Hadde han kommet lenger opp i veien, hadde han uansett blitt stående, sier Larsen, som selv er trailersjåfør.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 08.50, men en patrulje kom ikke til stedet før klokken 10. — Vi synes det er litt spesielt at det kun er én som har ringt om dette, så vi avventer, begrunnet operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt.

Klokken 09.40 ankom en bergingsbil fra Viking. Klokken 11 klarte sjåføren å rygge tilbake til Vennesla transport, hvor han snudde.