sykling: Krister Hagen (t.h.) ble nummer tre i Sørlandet Grand Prix i år, mens Alexander Kristoff (t.v.) vant. Foto: Schr der, Tor Erik
FOTBALL: Steffen Hagen (t.h.) i duell med Moldes Davy Claude Angan på Aker Stadion. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

KRISTIANSAND: — Det er nok ikke så vanlig, nei. Jeg tror familien synes det er gøy at vi har gått forskjellige veier, sier eldstebror, og Odd Grenland-stopper, Steffen Hagen til Fædrelandsvennen på juleferie hjem til familien på Hellemyr.

Ikke før lille julaften ankom brødrene Kristiansand. Selv om det ikke ble mange dagene i Kristiansand, var en fin avrunding på sesongen.

— Det er ikke ofte vi får se familien i løpet av en lang sesong, så det er godt å se dem igjen i julen, sier Krister Hagen, syklist i OneCo Trek.

— Dette er juletiden for meg: Å få lov til å slappe av og bruke tid med familien, supplerer storebror Steffen.

Vil spille i Start

Siden begge foreldrene spilte fotball, startet begge brødrene karrieren sin i Vigør. Krister Hagen slet med kneproblemer, og interessen var ikke den helt store. Steffen ble derimot svært glad i lærkula og gikk til MK som 18-åring.

— Jeg hadde nesten ikke spilt noe i 3. divisjon og Start var ikke interessert. Da spilte både MK og Start i samme divisjon, så det var like god matching der. To år etter rykket MK ned og da ville Odd ha meg. Start var fortsatt ikke interessert, sier 26-åringen.

Denne sesongen spilte Steffen Hagen nok en sesong uten å måtte stå over. Nå har han over 120 kamper på rad i eliteserien. Odd Grenland-trener Dag Eilev Fagermo er så fornøyd med forsvareren at han har signert for hvittrøyene de neste tre årene.

— Det gjorde jeg av familiære årsaker: Konen min har fått en jobb i Skien, vi har en unge på vei og så trives vi godt i byen, sier Steffen Hagen.

Han ønsker derimot en dag å tre på seg den gule og svarte Start-drakta.

— Å spille for Start har alltid vært en drøm for meg, og det håper jeg en dag å oppleve. Nå skal vi spille mot Start neste år – det er alltid årets høydepunkt, sier midtstopperen.

Går for NM-gull

Hagen-familien har alltid vært aktive, og siden Krister ikke kunne fortsette med fotball, fant han tilfeldigvis sykling.

— Jeg husker ikke helt hvordan det skjedde, men det var ut av ingenting. Da jeg gikk i 10. klasse fikk jeg min egen racersykkel, sier 23-åringen, og fortsetter:

— Det startet bra med noen år i både KCK og Nesset, men så holdt jeg på å slutte for to år siden. Da fikk jeg en godt siste halvår i KCK før jeg fikk kontrakt med Oneco. Det ga motivasjon til å satse på ny. Nå studerer jeg 50 prosent, slik at jeg kan få mer tid til syklingen.

23-åringen fikk sitt internasjonale gjennombrudd med en 2.-plass på en etappe i Irland rundt og 18.-plass sammenlagt. I tillegg fikk han en tredjeplass i Sørlandet Grand Prix, foran blant andre Edvald Boasson Hagen. Ved sesongslutt skrev han en ny ettårs kontrakt med Oneco Trek.

— Det har vært et veldig bra år og jeg gleder meg til fortsettelsen. Laget satser enda høyere neste sesong. Et stort mål for meg er lagtempoen i NM i Grimstad. Jeg vet ikke helt om jeg skal sykle sammen med lagkamerater i Oneco eller om jeg skal sykle sammen med noen fra KCK. Blir det sammen med lagkameratene mine, da går vi for gull, sier Krister Hagen og smiler sammen med bror Steffen.