KRISTIANSAND: Den 30 år gamle kvinnen kjørte bil uten førerkort da hun ble stoppet på Vesterveien i Kristiansand 15. juni klokka 04.15 om morgenen. Blodprøven, som ble tatt en snau time senere, viste en promille på 1,76. Dette gir normalt ubetinget fengsel. I tillegg kommer en bot som skal tilsvarene en og en hav månedslønn brutto.

Det er rettspraksis på at personer som har aleneomsorg for små barn kan få betinget fengsel, det vil si slippe å sone. Den promillekjørende kvinnen har aleneansvaret for tre barn på to, tre og åtte år. Det var avgjørende for Kristiansand tingrett.

"Retten finner – under tvil – at det utmåles en betinget fengselsstraff, og viser særlig til at det er tale om tre barn, der to av dem er ganske små. Retten nevner også at det uansett utmåles en bot som vil være merkbar, og at det i praksis også vil være en følbar reaksjon med sperrefrist for erverv av førerett – siktede hadde planlagt å gå opp til førerprøven uka etter at forholdet fant sted. Straffens lengde settes til 28 dager – erkjennelse er hensyntatt som ett av flere momenter i vurderingen av betinget fengsel", heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.