FLEKKEFJORD: Den 54 år gamle mannen er i det vesentlige dømt for vinningsforbrytelser, narkotika og overtredelser av veitrafikkloven. Han er dømt 16 ganger for å ha kjørt i fylla, og 21 ganger er han dømt for å ha kjørt bil uten førerkort.

Denne gangen var det igjen kjøring uten førerkort, og for å ha kjørt for fort i Flekkerøytunnelen.

Fredag 18. mai var mannen sammen med en kompanjong på tur til Flekkerøy for å drøfte et jobboppdrag. Kompanjongen var sjåfør til øya. På vei tilbake følte 54-åringen seg truet til å kjøre, selv om han ikke hadde førtkort. Han oppfattet komanjongen, som senere har avgått ved døden, som truende og måtte kjøre ham til sykehuset.

Retten fant ikke at han hadde handlet i nødrett, men den truende adferden er tillagt vekt ved at 45 av de 60 dagene i straff er gjort betinget.

Fartsovertredelsen firet ikke retten noe på. Han passerte atk-boksen i Flekkerøytunnelen i en hastighet på 97 kilometer i timen der fartsgrensen er 70 kilometer.

Retten konstaterer at "tiltalte ved sine gjentatte brudd på forbudet mot kjøring uten gyldig førerkort har vist en fullstendig mangel på respekt for veitrafikklovgivningen".