PLANENE KLARE: Dennis Power (6 1/2 ) skal bli brannmann når han blir stor, for da kan han kjøre brannbil så mye han vil. – Også kan jeg bære alt det kule utstyret, sier han.
TUNGE VANNSLANGER: Dennis Power (6 1/2) gleder seg til å bli brannmann, men han tror vannslangene kommer til å bli tunge å bære. 
SPONTANTUR: Ramzan (9), Rahman (5), og Markha Sjaldajev (9) hørte sirenene og dro til brannstasjonen sammen med venninnen Tiril Salvesen (5). – Vi klatret helt opp i brannbilen, så fikk vi sitte foran. Det var høyt ned, sier Markha.
brannstasjon05b.jpg
VETERAN: Dogde-brannbilen blir godt holdt øye med av brannmann Jan Kristian Andersen. – Er den ikke stilig? spør han. 
STOLT ”BRANNMANN”: - Når jeg blir stor vil jeg bli en ekte brannmann, forteller Magnus Skjerli (5). Her mer kameraten Martin Glamsland Stoveland (3).

LILLESAND: — Oi, er den over 50 år gammel? spør Magnus Skjerli (5) med store øyne.

Unge passasjerer i veteran

Sammen med kameraten Martin Glamsland Stoveland (3) sitter han fint plassert i en Dogde-brannbil fra 1957. Med smilet på plass og hjelmen på hodet later han som han er en ekte brannmann.

— Jeg skal bli brannmann når jeg blir voksen, forteller han stolt.

Og han er langt fra den eneste.

brannstasjon02b.jpg

— Jeg skal også, for da kan vi kjøre brannbil og lage høye lyder, sier Martin.

Vil sitte foran

Over hele brannstasjonen myldrer det av liv, og køenfor å være med på kjøretur med brannbilene blir lengre for hvert minutt som går.

— Vi har ventet ekstra lenge slik at vi kan sitte foran i bilen, forteller Helena Kummen Evnum (7).

Sammen med lillebroren Aksel Kummen Evnum (3) og pappa Emil Evnum stiger hun opp i brannbilen og setter seg godt til rette, helt foran i bilen. Sirene uler, og kjøreturen starter.

— Jeg skal ikke kjøre brannbil når jeg blir stor, men jeg liker å sitte på, sier hun med et stort smil.

Årets høydepunkt

I baksetet sitter Dennis Power (6 ½) med konsentrasjonen rettet mot veien, og brannmannen som kjører bilen. Han har ventet et helt år på å få sitte på i brannbilen. Og kjøreturen er ikke den første i dag.

— Jeg har allerede sittet på mange ganger. Jeg gleder meg til å være med i brannbilen hvert eneste år, forteller han.

Dennis har også planer om å bli brannmann så fort han blir stor nok. For da kan han kjøre brannbil så mye han vil, og bære på alt det kule utstyret.

— Men vannslangene er skikkelig tunge, tror jeg, forteller seksåringen.

Morsomt og forebyggende

Inne på stasjonen sørger avtroppende stasjonssjef i Lillesand, Erland Dyrstad for å gi premier til alle barna som har fullført dagens quiz. Over hele stasjonen er det 10 poster med grunnleggende spørsmål om brannsikkerhet, som barna kan svare på.

— Det er veldig stas og lærerikt for barna, samtidig som det er en påminnelse til foreldrene om at vi går inn i en mørkere årstid, hvor man må være ekstra obs på brannsikkerhet, forteller han.