KRISTIANSAND: Norsk Transportarbeiderforbund har varslet streik blant 1.200 avisbud i 27 bedrifter dersom meklingen med Mediebedriftenes Landsforening om revisjon av avisbudavtalen ikke fører fram i kveld.

Dermed kan avisabonnenter landet rundt våkne opp til uteblitt avis tirsdag morgen.

Like før klokka halv seks mandag kveld er det intet nytt å melde fra forhandlingene.

- Det er ikke noe bevegelse i forhandlingene akkurat nå, opplyser daglig leder for Fædrelandsvennen Distribusjon, Jannecke Aulie mandag kveld.

Tre avisbud i Mandal

Ifølge Aulie har Fædrelandsvennen tre avisbud i Mandal som vil bli tatt ut i streik dersom det ikke kommer en løsning i forhandlingene, som pågår fram til midnatt.

Ifølge Aulie er det snakk om 500 aviser som står uten leveranse dersom streiken blir et faktum. Samtlige abonnenter som rammes vil bli varslet via sms. Aulie lover likevel at avisen skal fram uavhengig om det blir streik eller ikke.

— Leverer avisen selv

— I Fædrelandsvennen har vi valgt å utføre oppdraget selv dersom det blir streik, opplyser Aulie, som fortsatt har tro på en løsning.

— Selv om det ikke er noen bevegelse i forhandlingene så ser vi det som positivt at partene fortsatt sitter sammen til forhandlinger, og håper på å få en løsning i denne saken, sier Aulie.