KRISTIANSAND: I tillegg er han dømt for å ha kjøpt og omsatt 3,3 kilo hasj. Retten har dømt mannen til å betale en inndragning på 100.000 kroner som gevinst gjennom narkotikaomsetningen.

Over en periode på fem år har han ifølge Kristiansand tingrett misbrukt sine to døtre gjennom omfattende seksuelle overgrep, som også omfatter samleier. Det samme skjedde overfor en grandniese. Her foregikk overgrepene i en periode på cirka et halvt år.

Denne jenta ble ifølge retten også utsatt for trusler. For å få gjennomført de seksuelle overgrepene truet han den da 14 år gamle jente med at han hadde mafiavenner som skulle drepe foreldrene hennes, og sørge for at faren kom i fengsel. Ved et tilfelle fikk han jenta til å knuse sovetabletter i brusen hun serverte foreldrene slik at de sovnet og sexovergrepene kunne gjennomføres.

Tidvis skjedde overgrepene flere ganger om dagen. Den tiltalte erkjente at han hadde hatt sex med jenta, men sa at det var en gjensidig forelskelse. Dette avviste jenta i retten på det sterkeste.

Overgrepene mot døtrene startet da disse var syv-åtte år gamle, og fortsatte i en periode på cirka fem år. Jentene ble utsatt for mange forskjellige former for overgrep mens mor var på arbeid. Bistandsadvokat Ragnar Hatlem beregnet i retten tallet på overgrep til over tusen.

I forbindelse med straffeutmålingen bemerker tingretten at « overgrepene har skjedd på en kynisk måte for å tilfredsstille sine egne seksuelle behov. Han har fratatt jentene deres trygghet i deres mest sårbare alder. Tiltalte har på en utspekulert måte tilrettelagt forholdene slik at han kunne forgripe seg på de fornærmede.

Det er videre skjerpende at overgrepene skjedde i familiens hjem der barna nettopp skulle føle seg trygge og ivaretatte som barn. Overgrepene er grovt misbruk av omsorgsansvaret, og grov utnyttelse av det tillitsforholdet som besto mellom ham og barna.

Det skjedde i situasjoner der deres mor ikke var til stede eller der andre sov og ikke kunne ta seg av og beskytte barna eller som de kunne søke hjelp hos. Barna kom også i et følelsesmessig dilemma fordi de var glade i ham som far. I forhold til grandniesen er det også skjerpende at tiltalte i tillegg til at han utøvde trusler mot henne, påla henne å gi sovemedisin til sine foreldre slik at han kunne forgripe seg på henne uten at foreldrene kunne oppdage det.

Han utnyttet henne også til selv å tilrettelegge for at seksuelle overgrep kunne finne sted. Dette gjorde han ved at det var hun som måtte bestille hotellrom».

Tingretten har ikke funnet noen formildende omstendigheter i saken.