– Velgerne i KrF, og særlig i Kristiansand, er svært aktive når det gjelder å kumulere og gi personlige stemmer. Vi ser ofte at velgerne flytter rundt på kandidatene. Jeg har selv snakket med Harald, som synes det er greit å stå på 18. plass, sier nominasjonskomiteens leder Viggo Lütcherath til NRK Sørlandet.

Topp fem

På de fem første plassene på listen foreslår komiteen Jørgen Kristiansen, Grete Kvelland Skaara, Tove Welle Haugland, Viggo Lütcherath og Ingrid Wikstad Gundersen.

Først på 18. plass kommer bystyreveteran Harald Sødal.

Selv tar han det hele med stor ro, ifølge NRK Sørlandet:

— Passer meg meget godt

— 18.-plassen passer meg meget godt. Jeg har selv sagt at jeg kunne stå et sted mellom 15. og 20. plass. Jeg sier jeg vil fortsette i bystyret, og vil velgerne ha med kommer jeg inn. Det er viktig å få frem ny navn, sier 76-åringen til NRK.

Les også:

Endelig valg 9. februar

Nominasjonskomiteen foreslår at tre kandidater på listen skal forhåndskumuleres, og mener de resterende plassene fra 4. til 51. plass har like stor sjanse for å bli valgt inn i bystyret.

Siden dette er et forslag, kan rekkefølgen endres innen lokallagets medlemmer tar sitt endelige valg på nominasjonsmøtet 9. februar.