Bergsøya ble lagt ut for salg til 35 millioner kroner i 2012. Nå er den solgt for 21,25 millioner. Foto: Kurt Engen

— Prisen gjenspeiler at det er en fantastisk eiendom tomtemessig. Men det er en del bygninger med litt vedlikeholdsmessig etterslep. Så jeg vet ikke om prisen er god eller dårlig før vi har gått litt nøyere gjennom det, uttaler Peder Nærbø til Dagens Næringsliv.

Avisen melder at eiendommen nå er solgt for 21,25 millioner kroner.

Eiendommen ble i 2012 lagt ut for salg til 35 millioner kroner, før prisen i fjor ble satt ned til 25 millioner kroner.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

- Strakk oss langt

Eiendommen har blant annet svømmebasseng, brygger, sandstrand, tennisbane, båtgarasje, gjestehus og sjøbu.

Det renoverte hovedhuset er fra 1885.

Kjøper er Peder Nærbø, styreleder i Bulk Eiendom og Bulk Industrier, som står bak de gigantiske datalagringsplanene på Støleheia i Vennesla. Foto: Kjartan Bjelland

— Vi har begge strukket oss for å bli enige, opplyser Nærbø til DN. Peder Nærbø er en av majoritetseierne i Bulk Eiendom AS, som har planer om å bygge en gedigen datapark på Støleheia i Vennesla, til en pris på mellom fem og ti milliarder kroner.

Les også:

Tidligere har selskapet reist store logistikkbygg langs E 6, samt næringsbygg for Bring, Tollpost, Nille, Ahlsell, FedEx og XXL.

Eiendommen på Bergsøya ble kjøpt av Brynestad og Stokke i 1993 for fire millioner kroner, deretter har ekteparet fått utført flere store oppgraderinger. Blant annet er låven bygd om for å ta imot flust av overnattingsgjester.