Årets hovedtaler var Erik Andreassen, pastor i Oslo misjonskirke Betlehem. Foto: Sondre Steen Holvik

— Det er gøy når alt fungerer så bra som det har gjort i år. Tilbakemeldingene vi har fått er at mange har gledet seg over forkynnelsen, og at møtene har betydd mye for mange. Det har ikke vært stinn brakke, men allikevel godt med folk innom, sier Erik Albert i Normisjon, som er formann i fellesmøtekomiteen.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

- Dyktig forkynner

Møtene startet tirsdag 6. januar, og ble avsluttet søndag kveld. Årets hovedtaler var Erik Andreassen, som til vanlig er pastor i Oslo misjonskirke Betlehem.

— Vi er veldig fornøyde med jobben han har gjort. Han er en dyktig forkynner som taler om temaer som er relevante for dagens mennesker, og formidler de på en måte som alle forstår. Bibelen blir tatt på alvor, noe som er inspirerende, sier Albert.

Det er første gang Andreassen har vært med på fellesmøtene, og selv synes han jobben har vært spennende.

— Jeg var forberedt på at det ville bli en lang stafett, slik som det har vært i mange år. Personlig var lørdagens ungdomsmøte et høydepunkt, da kirken var full av ungdommer. Jeg snakket blant annet om mobbing, og opplevde god respons fra de som hørte på. Hovedtemaet jeg har snakket om gjennom uka er hva kristen tro har å tilby mennesker i dag, sier Andreassen.

300 fulgte med på internett

Fellesmøtene har blitt sendt på radio og streamet på nettet av medieavdelingen i Filadelfia menighet.

— Vi har gode erfaringer med å sende talene på nettet, og rundt 300 mennesker har fulgt med på våre nettsider. Det viser at menigheten er større enn de som er i kirka. Det er og flott at så mange treffes på tvers av organisasjoner og menigheter, det er en berikelse i seg selv, sier Albert.

Inntektene fra fellesmøtene blir overrakt Det Norske Bibelselskap.

— Vi har ikke helt kontroll på hvor mye penger vi gir i år, men det ser ut til å bli mindre enn i fjor, da vi satte ny rekord med 150.000 kroner. Heldigvis er vi kjent for å være best i Norge på slike innsamlinger, det er hyggelig å tenke på, sier Albert.