Politiet rykket ut da traileren hadde blokkert veien i cirka én time. Foto: Kjetil Nygaard
Kjell Holberg strødde bakken. Da kom latvieren rett opp. Foto: Kjetil Nygaard
Politiet følger med når den latviske vogntogsjåføren legger på kjetting på flere hjul.
Med en solid porsjon singel i bakken og kjettinger på flere av hjulene kom traileren opp bakken over to timer etter han satte seg fast. Foto: Kjetil Nygaard
Her er traileren på vei opp bakken etter at den er strødd. Foto: Kjetil Nygaard

— GPS viste her. Jeg kjørte her. Problem! sier den latviske trailersjåføren til Fædrelandsvennen.

Politiet følger med når den latviske vogntogsjåføren legger på kjetting på flere hjul.

Ved 18-tiden forsøkte han å kjøre opp en bakke i nordgående retning på fylkesvei 6 Erkleivvegen. I over en time forsøkte sjåføren sammen med en privatperson å få traileren opp bakken, uten å lykkes.— Vi ble tilkalt litt over klokken 19. Meldingen gikk på at også en mindre lastebil sto fast, men den hadde kommet seg løs før vi kom frem, sier politibetjent Anders Holt ved Vennesla og Iveland lensmannskontor.

Gode vinterdekk

Ifølge politiet kjørte den latviske traileren på gode vinterdekk, men ikke engang med kjettinger kom han seg opp den speilglatte bakken på Erkleiv.

Kjell Holberg fra Vennesla kom med sin traktor og fikk strødd bakken. Foto: Kjetil Nygaard

Løsningen ble venndølen Kjell Holberg, underentreprenør for Mesta. Han kom med sin brøytetraktor og strødde en stor mengde singel i bakken foran traileren.— Det skjer stadig at utenlandske trailere setter seg fast i disse områdene, men i akkurat denne bakken har det ikke skjedd før. Mange som skal til eller fra Voss-fabrikken på Iveland kjører etter GPS-en og blir ledet på veier som ikke er beregnet for vogntog, forklarer Holberg.

Tok kvelden

Verken Fædrelandsvennens reporter på stedet eller politiet klarte å få ut av mannen hvor han skulle på grunn av språkproblemer.

Her er traileren på vei opp bakken etter at den er strødd. Foto: Kjetil Nygaard

Da han kom på toppen fant han ei slette hvor han kunne parkere for natten.— Når det blir lyst monterer jeg alle kjettingene og kjører videre, sier han.

Politiet gjorde ingen reaksjoner ovenfor føreren.

— Han burde nok ikke kjørt på denne veien, men dette skjer jo noen ganger i løpet av vinteren, sier politbetjent Holt.