1. «Start tåler ikke dårlige opplevelser»,

står det på blokken min skrevet i pausen fra Skagerak Arena.

Det var langt fra sannheten i dag. Sluttspurten mot Odd var utrolig positiv og oppløftende. Start-spillerne spilte offensiv god fotball med tæl og glød for første gang siden første omgang mot Rosenborg 30. april.

Start-trener Mons Ivar Mjelde med ryggen til, jubler for 3-3 med assisterende trener Odd Sigurd Berg. Foto: NTB Scanpix

Det er lenge siden, men desto gledeligere. Mons Ivar Mjelde sa etter kampen at laget har trent på offensiv samhandling og etablert angrepsspill. Det bør de fortsette å terpe på. Offensivt var kampen i nærheten av årsbeste.

2. Mons Ivar Mjelde må få skryt

... for et par grep han gjorde i forkant av kampen. Han byttet om på Owello og Ajer etter en god torsdagstrening av sistnevnte i en offensiv posisjon. Owello var en av Starts beste og fungerer bedre sentralt enn bak spissen så lenge beina er raske og hodet offensivt som mot Odd.

Kristoffer Ajer ser sterkere ut for hver kamp som går og fungerer per nå best i en offensiv rolle. Trekket med Kristjansson som back var også smart. Han spilte en strålende kamp og har stort potensiale som høyreback.

3. Alex De John fortsetter å variere

... fra det ypperste til horribel. I 30 minutter så han ut som eliteseriens beste stopper. Deretter kom feilene fra amerikaneren, som igjen kostet Start dyrt.

Men dette er en spiller med potensial om han kan stagges taktisk og bli tryggere med ball. Ekstremt sterk i nærkampene og duellspillet, både i luften og langs bakken.

4. Flere unggutter fikk en positiv opplevelse.

Lars-Jørgen Salvesen scoret på straffe.

Salvesen med årets første scoring, og Mathias Rasmussen med årets første minutter i eliteserien. Sistnevnte bør aspirere til en plass på laget om ikke lenge.Klarte seg bra som høyrekant i generalprøven mot Viking. Der kan han spille bra igjen. Ingen har klokere fotballhode i Start.

5. Det var altfor få Start-supportere i Skien.

Da dommeren blåste i gang kampen var det 30-40 stykker på plass på eliteseriearenaen det er kortes å reise til. Skylden for det får Start og supporterne dele. Prestasjoner som fredag kveld bør bøte på dårlig oppmøte.

6. Jo mer jeg ser Andreas Hollingen,

jo mer ser jeg en fremtidig klassespiller.

En fornøyd Start-trener Mons Ivar Mjelde med Andreas Hollingen etter kampen. Foto: NTB Scanpix

Mangler fortsatt litt kraft og timing på dette nivået og han var langt fra banens beste mot Odd. Har basisferdigheter, pasningsferdigheter overblikk og tempo til å bli en meget god midtbanespiller i eliteserien. Går ut av kontrakt med Molde.

Jeg mener Start bør prøve å sikre seg moldenseren på permanent basis.

7. Nå kommer to svært viktige hjemmekamper, folkens.

Start bør ha muligheter til seks poeng mot Aalesund og Stabæk hjemme, og de trenger all støtten de kan få. Sanker de nok poeng mot det har de lagt grunnlaget som skal sikre Start fornyet eliteseriespill i 2016. Det er tross alt det aller viktigste.