KRISTIANSAND: – Fantastisk med så stor interesse og godt oppmøte. Det er jo tross alt et halvt år før vi starter salget, sier prosjektmegler Rita Ommundsen i Plussmegleren.

Det var en noe aldrende forsamling som torsdag kveld fylte møtelokalet på Tangen for å få informasjon om de påkostede leilighetene som planlegges et par steinkast unna. Som Fædrelandsvennen har skrevet tidligere kunne utbyggerne fortelle at de dyreste leilighetene kan komme til å koste opptil 95.000 kroner per kvadratmeter. Anslått gjennomsnittspris for de 32 første leilighetene vil kunne bli rundt 7,5 millioner kroner, mens snittprisen for alle leilighetene de tre byggene kan bli 6,4 millioner.

SPENTE: Markedssjef Dag Thomassen i Plussmegleren (f.v.), arkitekt Jan Løvskar Jakobsen, Svein Kaldestad i Kruse Smith, Roald Reme i BRG og prosjektsjef Rolf R. Elieson i Plussmegleren er så langt godt fornøyd med responsen som leilighetskomplekset har fått. Foto: Sondre Steen Holvik

Til sammenligning er gjeldende prisrekord i Kristiansand 73.000 kroner per kvadratmeter. Dette var prisen for toppleiligheten i Bystranda Terrasse.

Noe uavklart

Spørsmålene fra de frammøtte gikk på alt fra hvor lenge de forskjellige leilighetene vil ha kveldssol, muligheter for å flytte vegger til om det vil bli anledning til å kjøpe ekstra parkeringsplasser og installere aircondition med kjøling i leilighetene. "Hvor tykke blir veggene", "hvor høyt blir det under taket" og " er det mulig å få mer bodplass", ville andre vite.

Arkitekter og representanter for utbyggerne kunne ikke svare på alt, da leilighetskomplekste som er døpt Tangen Ytterst ennå ikke er ferdig planlagt. Noen uavklarte spørsmål gjenstår også å diskutere med reguleringsmyndighetene.

Bud eller loddtrekning?

Hvorvidt det blir loddtrekning eller budrunde dersom flere ønsker å kjøpe den samme leiligheten kunne ikke prosjektsjef Rolf R. Elieson i Plussmegleren svare de frammøtte på. Han kunne imidlertid fortelle at utbyggerne har forbeholdt seg retten til å beholde inntil fire leiligheter selv.

Tangen Ytterst vil med alle tre byggetrinnene bestå av 89 leiligheter, som foruten utsikt over innseilingen til byen blir nesten nabo til Aquarama. Nærmeste nabo blir NRK Sørlandet, og noen av de frammøtte lurte på hvor høyt det i framtiden ville kunne bygges på NRK-tomta dersom statskanalen skulle flytte. Gjeldende reguleringsplanen for hele Tangenområdet sier at den nye bebyggelsen skal være omtrent like høy som eksisterende som er rundt seks etasjer.