Sprek-deltakerne klarte knapt vente med å komme i gang med Sommerløpet. De trippet lett minuttene før start, men hadde god tro på at dette skulle gå fint.

Det ble en strabasiøs ferd mot mål.

For sju uker siden var de utrente, og søkte om plass i Sprek-prosjektet for å komme i gang med treningen. Svein Tjemsland sa før prosjektet at han ville motbevise for trener Finn Kollstad at det gikk an å trene seg opp til halvmaraton på så kort tid.

Men det gikk.

Frister ikke til gjentakelse

— Det frister ikke til gjentakelse. Det var ikke noe gøy, men jeg er utrolig stolt av meg selv, sier Tjemsland, gjennomvåt etter 21 kilometer i regnværet i Kristiansand.

Han fikk dårligst tid av de tre med tiden 2.55. Eva Kvelland ble best med 2.48, minuttet foran Gro Hege Hansen.

— Jeg kjente det aldri i pusten. Jeg hadde pust til å spurte en kilometer, men det var i beina man fikk det. Jeg fikk litt «vondter» her og der, sier Eva Kvelland, som knapt kan tro at hun nettopp har løpt 21 kilometer.

— Det er til å bli euforisk av, sier hun.

Gro Hege Hansen virket som hun hadde kost seg gjennom løypa.— Det var ikke grusomt, det var gøy! Jeg er fryktelig glad nå, sier Hansen som ga ektemannen sin et stort kyss etter å ha kommet i mål.

Aldri snakk om å bryte

— Det kom en kar bort til meg og spurte om jeg skulle bryte. Det var det aldri snakk om. Jeg ville krypet ned Markens om beina ikke hadde holdt, forklarer Svein Tjemsland.

De forteller om en intens og morsom treningsperiode, og er i grunn glad for at det nå er over. De roser også Finn Kollstad opp i skyene, og mener han skal ha all æren for at de klarte å gjennomføre.

— Han har hatt mot til å presse oss, og ikke fått vondt av oss, sier Gro Hege Hansen.

— Hva med været? Plaget det dere?

— Nei, det hadde ikke noe å si, sier Tjemsland.

— Men jeg er glad det ikke regnet så veldig den første runden. For det blir litt tyngre når man er klissvåt, sier Kvelland.

Imponert trener

De kunne knapt vente med å komme seg inn i tørre klær og komme i gang med feiring. Prosecco og en bedre middag sto på menyen.

Sprek-trener Finn Kollstad har fulgt deltakerne gjennom oppturer og nedturer i sju uker, og var mektig imponert over hva de hadde fått til etter å ha gått i mål etter 21 kilometer lørdag.

— Jeg er overrasket over at Eva kom først, da jeg trodde Svein var i best form, sier Kollstad.

Målet var å gjøre seg ferdig med de 21 kilometerne før trener Kollstad skulle starte på sin mil, altså tre timer.

— Det er en milevis forskjell på sju uker. De klarte jo kun å springe 2-300 meter, og nå løper de et halvmaraton. Jeg er veldig imponert, sier Kollstad.