En mann og en kvinne, begge bosatt i Stavanger, er dømt for råkjøring på E 39 ved Fardal i Lindesnes.

Følg FVN Mandal på Facebook, klikk her!

Begge ble målt til en hastighet på 132 kilometer i timen da de ble stoppet av Utrykningspolitiet (UP) om ettermiddagen søndag 9. mars.

Samfunnsstraff

Totalt fikk fem bilførere beslaglagt førerkortene i løpet av den to timer lange fartskontrollen. Den 23 år gamle mannen og den 41 år gamle kvinnen som nå er dømt i Stavanger tingrett, ble tatt med én times mellomrom.

23-åringen kom kjørende først. Han må gjennomføre 30 timers samfunnsstraff, noe som også var påtalemyndighetens påstand. I tillegg mister mannen førerkortet i ni måneder.

Kvinnen er også dømt til 30 timers samfunnsstraff, men mister førerkortet i ett år siden hun hadde to prikker fra tidligere.

Begge har vedtatt dommene.

— En gåte

Den 2,5 år gamle strekningen i Fardalsbakken trekkes ofte fram som en verstingvei av UP fordi mange tråkker for hardt på gasspedalen der.

— At folk ikke forstår at vi i Utrykningspolitiet står i Fardalsbakken på E 39, er for meg en gåte. Jeg skjønner ikke at folk har det så veldig travelt opp den bakken, sa Øystein Krogstad, UPs distriktsleder i Agder og Rogaland, til Fædrelandsvennen etter en fartskontroll 2. påskedag da 14 bilførere fikk beslaglagt førerkortet på strekningen.