Kjetil Eskedal fant bilen slik da han kom fra jobb. Han tror brannårsaken kan være en e-sigarett som lå i passasjersetet. Her ser han over skadene med sønnen Benjamin. Foto: Hilde Sandvær
Skadeomfanget etter brannen i bilen. Foto: Hilde Sandvær

Da Kjetil Eskedal skulle kjøre hjem fra jobb på Boss industri og mek. verksted i Vågsbygd torsdag, fant han innsiden av bilen svart av sot og oppbrent materiale.

— Jeg begynte å lure hva som hadde skjedd da jeg så at alle vinduene var sotete. Da jeg åpnet bildøren fant jeg hele innsiden av bilen oppbrent og plast som hadde smeltet fra taket, forteller Eskedal, som bor på Nodeland i Songdalen.

E-sigaretten lå slik i setet, og skadene tydet på at det kan være den som har tatt fyr. Foto: Hilde Sandvær

— Mulig e-sigarett-eksplosjon

Han tror at det kan ha vært e-sigaretten som lå i passasjersetet som er brannårsaken, ettersom bunnen av den ser ut til å ha eksplodert bort.

— Med en gang jeg åpnet døren så det ut som at det var døren på passasjersiden som hadde tatt fyr, men så oppdaget jeg e-sigaretten som lå og pekte mot døren med den sprengte enden, forteller Eskedal og fortsetter:

— Det er jo kjempefarlig. Det ser ut som at det har vært en eksplosjon eller fyrt ut flamme fra e-sigaretten, men det er bare bunnen som har blitt trykket ut. Dampsylinderen var like hel, forklarer Eskedal.

Slokket seg selv

Han tror den høye temperaturen, med opptil 28 grader i Kristiansand, kan ha medvirket til eksplosjonen.

— Bilen har stått lukket og helt tett i dag, så varmen fra sola har nok skapt en vanvittig høy temperatur inne i bilen. Da er det jo farlig med batterier uansett, selv om det står på sigaretten at den har et EU-godkjent batteri, sier Eskedal.

Passasjerdøren var totalskadet. Foto: Hilde Sandvær

Han synes det er rart at ingen har oppdaget brannen på parkeringsplassen, og ettersom det var sot på taket tror han det må ha vært mye røyk fra bilen.

— Den slukket nok seg selv på grunn av oksygenmangel, antar han.

Ikke sett liknende

Vidar Ekse, vakthavende brannsjef i KBR, forteller at de i brannvesenet ikke kjenner til tilfeller der en e-sigarett har tatt fyr.

— Vi har aldri vært borti det tidligere, så det kan jeg ikke kommentere, sier Ekse.

Han kjenner heller ikke til andre tilfeller der batterier har tatt fyr på grunn av varmen.