— Vi vil rette oppmerksomheten mot urettferdigheten og den umennesklige bruken av vold mot sivile på Gaza-stripen, sier Hamza Albaidaq, representant for den Palestinske Foreningen i Kristiansand.

Sammen med Aslak T. Fjermedal fra Palestinakomiteen sendte de fredag ut invitasjoner til markering. Over 90 møtte opp til markeringen som startet klokka 12 lørdag, i tillegg til de mange forbipasserende.

Fornøyd med oppmøtet

— Dette er en liten brikke i en serie nasjonale og internasjonale demonstrasjoner. Vi er godt fornøyde med oppmøtet på bare én dags varsel, sier Aslak T. Fjermedal.

Over 90 møtte i det som var en del av en serie nasjonale og internasjonale markeringer etter opptrappingen av krigen i Palestina den siste tiden. Foto: Christian Tunge

Under markeringen ble det holdt en rekke taler og appeller. Kristiansand-forfatteren Terje Dragseth leste dikt fra den syriske forfatteren Muhammad al-Maghut og den tyske poeten Bertolt Brecht— De handler om den friheten og verdigheten man må ha for at livet skal være verdt å leve, sier Hamza Albaidaq.

- Undermakten vil seire

Forfatteren ble invitert til å bidra av venner i Palestinakomiteen. Etter en gjennomgang i bokhyllen fant han to dikt som passet anledningen.

— De er helt tydelig i synet på denne vanvittige og urettferdige krigen. Det er en undermakt og en overmakt, og undermakten vil seire. Sånn er verdens gang, sier Terje Dragseth.