— Vi må ha noe hyggelig nå på høstparten! sier Lise Andersen. Hun har vært primus motor bak den høstlige kulturdugnaden like siden starten. Fredag 17. oktober er på an igjen.

— Det har vært mye regn opp gjennom årene, men i fjor var det fint. Så vi håper på en gjentakelse, sier hun.

Hun ble i sin tid spurt av daværende kultursekretær Cecilia Solberg om å få i gang et slikt arrangement, etter at ideen opprinnelig kom fra en mann i Høvåg. Andersen var leder for handelsstanden.

— Stort sett har folk vært lette å spørre, mange er positive til dette, sier hun. Ett av høydepunktene for mange er en fantasifull paraplyparade. Vitensenteret skal ha fysikkshow, og på muséet blir det historier knyttet til boka «Junaiten i Lillesand». Oppe på loftet blir det skremmende spøkelsesfortellinger for store og små. Og to graffitikunstnere skal få en hel vegg å boltre seg på. Trylleshowet i rådhussalen trakk for øvrig så mye folk i fjor at det i år blir to forestillinger.

Jørn Lier Horst dukker opp på biblioteket, Sandra Point på Fiskebrygga og Johnny Sandåker på Sjøbua. Og blant all maten man kan skaffe seg, er særlig bacaloen til sjømannsforeningen populær.