KRISTIANSAND: Tirsdag kunne Kino Sør legge fram foreløpige tall som viser at et overskudd på 2,4 millioner etter skatt i 2013. De forventer at overskuddet vil øke i 2015 og 2016. — Vi forventer bedre resultater på grunn av de filmene som er ventet de kommende årene, sier Terje Fjellvang, økonomidirektør i Kristiansand kommune.

Kinoen hadde inntekter på 66 millioner i fjor, mot 69 millioner året før. Kino Sør driver kinoene i Kristiansand, Arendal, Grimstad og Farsund.

Bedre pris

På grunn av bedre utsikter til inntjening, skrur også kommunen opp prisen på de 49 prosent av aksjene som de ønsker å selge i løpet av året. Tidligere utregninger viste at kommunen kunne vente seg 11,8 millioner for kinoen.

— Vi baserer oss nå på å få en bedre pris, sier Terje Fjellvang.

— Hvor god pris?

— Det kan jeg ikke si noe om nå. Det vil være gjenstand for forhandlinger, sier Fjellvang.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, skal prisen opp i mellom 15 - 20 millioner kroner før politikerne skal være interessert i å selge 49 prosent av aksjene.

Interessert

Det er nå tre kjøpere som kan være aktuelle i Kristiansand. Svenske SF Kino og danske Nordisk Film har begge sagt at de er interessert. Ifølge NRK skal også Trondheim kino være en aktuell oppkjøper.

— Det er vel ikke Kino Sør som ligger øverst på lista, men vi avviser ikke at vi er interessert, sier Geirmund Lykke (KrF), styreleder i Trondheim Kino

Langt inne

Politikerne i Kristiansand venter nå på å motta foreløpige bud fra mulige kjøpere. På bakgrunn av det vil de bestemme seg for om de går videre til å forhandle om salg.

Blir det salg, vil det være gjennomført innen utgangen av året.

Det er slett ikke sikkert at det blir flertall for å selge Kino Sør. På borgerlig side er flere i KrFs gruppe skeptiske til å selge.

— Prisen må opp på et svært høyt nivå for at vi skal stå samlet, sier varaordfører Jørgen Kristiansen.