— Vi tror dette er noe som vil fungere, blant annet på grunn av nærheten til Ikea og Dyreparken, sier eiendomssjef Jon Christen Simenstad i Ikano eiendom.

Kristiansand Næringsselskap, Lillesand Næringsarealer og Ikeas eiendomsselskap Ikano eiendom har siden 2010 jobbet hardt med å lokke andre bedrifter til å etablere seg i nærheten av møbelgiganten i Sørlandsparken øst.

Les også:

Etter fem år ser det nå ut til at en nabo snart er på plass.

— Mettet marked

— Det er ingen tvil om at markedet har vært mettet. De siste årene har vi vært i kontakt med flere som har vært interessert, men ikke kommet i mål. Nå mener vi å ha funnet en riktig aktør, sier Simenstad.

Den nye klesbutikken skal bygges på baksiden av Ikea. Ifølge utbygger Ikano eiendom vil det ikke være behov for flere parkeringsplasser. Foto: Ikano eiendom

Et av problemene har vært kravet om at nyetableringer må være på minst 8.000 kvadratmeter. I oktober 2012 ble kravet redusert til 3.000 kvadratmeter.Ifølge Simenstad vil den nye butikken legge beslag på rundt 10.000 kvadratmeter totalt.

— Det dreier seg om et outlet-senter, som er en klesbutikk hvor merkevarene selger sine egne varer. Det er typisk klær som er overskuddsvarer eller off season, sa Simenstad da han presenterte planene for Lillesand bystyre onsdag kveld.

Les også:

150 arbeidsplasser

Merkevarer som vil være representert er blant annet Nike, Adidas og Bergans. Ifølge Simenstad vil satsingen skape rundt 150 arbeidsplasser. Planlagt byggestart er 2016 med åpning i mai 2017. — Vi har vært i kontakt med fylkesmannen, som er enig i at dette kan behandles som en byggesak. Det vi trenger nå er samtykke fra Lillesand kommune. Vi kommer til å levere en søknad i slutten av februar, slik at saken kan legges fram for bystyret i mai, sa Simenstad.

Planene ble godt mottatt av politikerne i Lillesand.

— Det er bra å få noe på Ikea-tomta. Jeg synes dette virker spennende og ser fram til å få det til behandling i mai, sa Einar Holmer-Hoven.

- Takker og bukker

Høyres gruppeleder fikk støtte av Arbeiderpartiets Helge Røed.

— Dette er et prosjekt som ikke bare gjelder Lillesand, men hele landsdelen. Det får betydning for handelssenteret på Sørlandet. 150 nye arbeidsplasser er noe som virkelig teller. Dette prosjektet er noe de fleste kommuner vil takke og bukke for, sa Røed.

Signe Isøe Røed (V) ville vite om det var planer om å sprenge mer i området for å skape arealer. Det avviste Simenstad, som viste til at det er store arealer som står tomme i dag.

— Vi jobber videre med å skaffe flere naboer, men vi har ingenting konkret på bordet akkurat nå. Det som er aktuelt er plasskrevende bedrifter, som byggevareforretninger, sier Simenstad til Fædrelandsvennen.