— Klokka 8 fikk vi inn melding om en tom drivende båt i Risør. Det er snakk om en Askeladden der motoren er varm og står i gir, meldte Hovedredningssentralen for Sør-Norge på Twitter.

— Dødmannsknappen er borte. Vi sender Sea King-helikopter og redningsskøyta UNI Kragerø til stedet, la de til.

Var stjålet

Klokka 10 meldte Hovedredningssentralen at leteaksjonen var avsluttet da båten mest sannsynlig var stjålet.

Fire minutter tid senere fortalte politiet at båten var stjålet fra Sivvikilen, og at en person var pågrepet.

— Vi kom i kontakt med eieren av båten, som bekreftet at båten hans var borte. Patruljen kom så over en person ved kaia, som vi mente var båttyven, sa operasjonsleder i Agder politidistrikt, Miriam Stausland, til Fædrelandsvennen klokka 10.24. — Vi sjekket mannen nærmere, og mener han var båttyven. Den pågrepne er en 21 år gammel mann fra Kragerø, la hun til.

Politiet varslet

— Leteaksjonen er det Hovedredningssentralen for Sør-Norge som styrer. Vi har fått melding om at en båt er funnet drivende og kommer med mer informasjon så fort dette foreligger, sa Stausland til Fædrelandsvennen i 8.30-tiden lørdag.

Dette er båten som ble funnet drivende utenfor Risør. Foto: Hovedredningssentralen i Sør-Norge

— Båten er en Askeladden 585 Explorer med en 135 hk motor, som ble funnet drivende utenfor Kastellet i Risør. Søket foregår i dette området, la hun til.

Følg skipstrafikken her.

Ingen savnet

— Det kan ha skjedd flere ting i denne saken. Motoren sto i gir, hadde varm motor og forsvunnet dødsmannsknapp. Båten kom drivende fra Risør sentrum, sa redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge klokka 8.50. Sea King-helikopter ankom stedet rundt klokka 9 og skulle søke i første rekke i havnebassenget i Risør. Politiet prøvde i 8-tida å komme i kontakt med den som skal eie båten.

— Ingen personer er meldt savnet og politiet har heller ikke mottatt noen bekymringsmelding. Vårt utgangspunkt er at noen kan ha falt over bord, men dette kan også være snakk om dårlig fortøyning, sa redningslederen.