Den 5. september meldte Agderposten at Helsedirektoratet hadde fått et tips om at Color Line solgte 600 sigaretter per måned til 50-100 kroner per kartong.

Helsedirektoratet mente ordningen strider mot norsk lov.

— Det fremgår av tobakksskadeloven § 21 at det er forbudt å gi en spesiell rabatt ved salg av tobakk til forbruker. Forbudet omfatter utdeling av tobakksvarer mot symbolske eller svært rabatterte priser, påpekte seniorrådgiver Erling Bø og rådgiver Mari Jonsrud i et brev sendt til Color Line.Nå har imidlertid Helsedirektoratet snudd, etter at Color Lines advokat Fredrik Frøshaug påpekte at «tobakksskadeloven ikke omfattet områder utenfor norsk territorialfarvannsgrense», og at de kun selger røyk til ansatte ved kai i Hirtshals.

«Tobakksskadeloven gjelder for Norge, herunder på Svalbard og Jan Mayen, jf. tobakksskadeloven § 3 annet ledd. Omsetning eller bruk utenfor disse områder faller utenfor tobakksskadelovens virkeområde. Helsedirektoratet legger deres opplysninger om at salget skjer utenfor norsk territorialfarvann til grunn i saken, og konkluderer med at tobakksskadeloven ikke kommer til anvendelse. På denne bakgrunn anses saken som avsluttet,» skriver direktoratet i et nytt brev sendt Color Line, ifølge Agderposten.