MARNARDAL: — Han erkjenner ikke straffskyld for selve siktelsen. De han erkjenner er at han har vært på stedet, og han erkjenner å ha utøvd vold. Men ikke noe som skulle medføre den siktelsen som gjelder, sier mannens forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen.

Den voldsskadede kvinnen født i 1979 ligger fortsatt kritisk skadet på Stavanger universitetssykehus. Hennes fraseparerte ektemann er siktet for forsøk på forsettlig drap.

- Husker et slag

Johnsen har sittet sammen med siktede i avhør i flere timer etter at tolkeproblemene ble løst onsdag.

Han sier mannen i 30-årene har forklart at han husker å ha utført et slag sent mandag kveld. Dette slaget skal ikke ha vært rettet mot noe spesielt sted på kvinnens kropp.

Ifølge forsvareren bodde ikke siktede sammen med fornærmede på den aktuelle adressen på Øyslebø i Marnardal.

— Han var på besøk i huset, sier Johnsen.

- Har han sagt noe om motiv?

— Det må vi nok komme nærmere inn på i neste avhør, men det ligger nok underliggende famileproblemer bak.

- Ikke ment fra hans side

- Handler dette om fordeling av barn?

— Vi har ikke vært inne på det med motiv. Men jeg kan ikke se at det er selve familieproblemene som er motivet. Det som har skjedd har skjedd, og det var overhodet ikke ment eller planlagt fra hans side. Det har bare skjedd en uoverenstemmelse.

- Hvordan har siktede nå?

— Han er veldig lei seg og interessert i å høre hvordan det går med kona. Han er nedtrykt i og med at han aldri har ment å skade henne i det hele tatt, sier Johnsen.

Både siktede og kvinnen er av utenlandsk opprinnelse. De har to barn sammen.