— Vi kommer til å oppsøke han som er best på det, sier Kjetil Ruthford Pedersen.

Fædrelandsvennen møter Ruthford Pedersen og hans sidestilte A-lagstrener Rolf Martin Skonhoft på Donn-huset. Det har gått to dager siden laget vant 2-1 i den høydramatiske opprykkskampen borte mot Tønsberg. Nå begynner planleggingen inn mot neste års 2. divisjon, med alt det medfører.

— Jeg har en bror som er ekstremt opptatt av å være godt forberedt. Det har han vært i hele år. Han kan gi oss mange tips om hva vi må fokusere på, sier Ruthford Pedersen på spørsmål om hvor de skal søke råd før neste sesong.

- Skal få alle rådene

Jerv, som rykket opp fra 3. divisjon i 2013, var suverene i årets 2. divisjon, og vant med seks poeng ned til Vindbjart på andreplass.

— Donn skal få alle rådene de trenger, sier Steinar Pedersen.

Noe av det viktigste for 39-åringen var at laget måtte tilegne seg et nytt tempo, for å takle overgangen fra bredde- til toppfotball.

— VI ønsket å ha treningskamper mot så god motstand som mulig. Man skal opp et hakk på mange områder. Tempoforskjellen er viktig, det gjelder også oss nå, som skal fra 2. til 1. divisjon, sier Jerv-treneren.

- Handler om kvalitet

Donn har trent som et 2. divisjonslag denne sesongen, med fem økter i uka.

— Vi vet hva vi møter. For vår del handler det egentlig bare om kvalitet. Det må gå fortere med beina våre. Det må gå fortere med ballen, og med ballen i beina, og vi må orke mye mer, sier Ruthford Pedersen.

— Må dere blir mer kyniske i spillestilen?

— Vi har alltid hatt en defensiv struktur, som er viktig for oss å ha i bunnen. En god del av suksessen kan tilskrives den defensive samhandlingen, sier Rolf Martin Skonhoft.

De to Donn-trenerne er også klare på at laget må forsterkes. Den eneste spilleren i årets stall med 2. divisjonserfaring er William Aligo, men kapteinen blir ikke med neste sesong.

— Stammen vil være de som spilte 3. divisjon i år. Det er ikke sånn at vi skal hente inn 15 nye spillere. Det blir bare kaos, sier Skonhoft.

Vil forsterke lokalt

— Må dere ha inn rutine?

— Nei, ikke nødvendigvis. Det blir naturlig å hente unge, sultne og ambisiøse spillere, sier Skonhoft.

— Det er noen spillere i Fløy, Vindbjart, Jerv, Arendal og Start 2 som er spennende. Alle de lagene har spillere som vi kunne hatt bruk for, som vil styrke vår stall, og som vil gjøre at vi har nivået inne, sier Ruthford Pedersen.

Han tror det blir vanskelig for Donn å hente «stjernene» i de andre, lokale klubbene.

— Men vi kan lukte på spillere som har vært i de klubbene en stund, og som kanskje trenger en ny utfordring. De kan få det i Donn, som er på samme nivå, sier Ruthford Pedersen.

— En type som Lars Kristian Pedersen?

— Ja, for eksempel. Han er jo absolutt en spiller som er i den kategorien, sier Kjetil Ruthford Pedersen.

PS! Det er ennå ikke klart om Ruthford Pedersen og Skonhoft blir Donn-trenere i 2015. Det blir klart etter klubbens styremøte onsdag.

Dette sier 2. divisjonstrenerne om Donn-opprykket:

Steinar Pedersen

Steinar Pedersen, Jerv-trener:Det å vinne en serie er alltid sterkt. Donn kom godt i gang, og har klart å holde trykket oppe. Det å vinne i Tønsberg i en sånn type kamp, står det respekt av.

Steinar Skeie

Steinar Skeie, Vindbjart-trener:

Det er bare å gratulere Donn med en kjempeprestasjon. De fleste trodde på Tønsberg, som hadde hjemmebane og 2300 tilskuere på tribunen.

Joey Hardarson

Joey Hardarson, Fløy-trener:

Det er utrolig imponerende, og fantastisk gøy at Donn rykker opp. De har tydeligvis jobbet godt gjennom hele sesongen.

Knut Tørum

Knut Tørum, Arendal-trener:

Jeg er kjempeglad for at Donn rykker opp. At det også neste år blir fire lag fra Agder i 2. divisjon, gjør noe med oppmerksomheten og interessen i området.