Skanska er uenig med anbudstildelingen, og entreprenøren går sålangt at den krever at BRG Entreprenører mister anbudet, og at enhelt ny anbudsrunde settes i gang.

Svømmehallprosjektet til 130,5 millioner kroner skal etter planen stå ferdig høsten 2015, og byggestart var fastsatt til før sommeren. Men en ny anbudsrunde kan utsette arbeidet i flere måneder.

— Klagene behandles av administrasjonen nå, og vi tar de på alvor. Uansett vil et vedtak der også kunne påklages, som også kan utsette prosjektet, sier Oddvar Steinsland (KrF), leder av byggekomiteen.

Klage

I klagebrevet skriver Skanska at de blant annet er uenig i hvordan tildelingskriteriene er benyttet, og de mener tilbudene fra entreprenørene ikke er evaluert på riktig måte.

De viser til konkurransegrunnlaget, hvor det heter at totalprisene skal vurderes, og at dette skal dokumenteres ved et priskriterium og et kvalitetskriterium.

— Kommunen har ikke tatt hensyn til andre forhold fra det utfylte tilbudsskjemaet enn tilbudssummen, dette mener Skanska er feil, skriver leder i Agder for Skanska Norge AS, Are Eliassen.Også OneCo Sør AS og Elektroxperten AS peker på feil i anbudstildelingen, og har sendt klage.