Ingeniørvesenet har strødd med alt tilgjengelig mannskap. Entreprenørene er sendt ut på hovedveiene. Fredag kveld er det glatte veier i Kristiansand og nabokommunene. Foto: Lars Hoen

— Nå fryser det på igjen. Det kan bli litt å gjøre i natt og i morgen tidlig, sier Ole Myrene fredag kveld.

Myrene kjører redningsbil for Falck og Viking i Kristiansand.

Ingeniørvesenet har strødd med alt tilgjengelig mannskap. Entreprenørene er sendt ut på hovedveiene. Fredag kveld er det glatte veier i Kristiansand og nabokommunene. Foto: Lars Hoen

— Vi har strødd i hele dag og salter nå med alt tilgjengelig mannskap, sier Jan Ole Dalene som er vakthavende i ingeniørvesenet i Kristiansand kommune. Han anslår at mellom 20 og 30 biler har vært ute og strødd i dag. I kveldstimene fredag er det fire biler som kjører salt på veiene.

— Vi begynte saltingen klokken 20 i kveld, så nå saltes bussruter, hovedveier og boligveier, sier Dalene.

Advarer

Veitrafikksentralen har fått flere henvendelser fra publikum i Kristiansand.

— Vi har fått henvendelser fra publikum om glatte veier i området. Entreprenørene er på vei ut for å salte, sier operatør Tove Sunde, som advarer mot glatte veier og ber bilistene kjøre etter forholdene.

Ikke ulykker

Fredag morgen hadde redningsbilene hektiske timer.

— Glatte veier skapte store problemer fredag morgen. Ut over dagen tinte isen på veiene. Da roet det seg. Men nå fryser det på igjen, sier Ole Myrene.- Nå har jeg vært på Kjevik, sier Stian på redningsbilen.

— Det var glatt der og det var glatt på E 18. Nå er jeg i Vågsbygd og skal til Langenes. Det er ikke mye bedre her, sier han.

- Så strøing og salting ser du ikke mye til?

— Det er vinter. En må ta hensyn til at det er kaldere og at det fryser på, sier Stian.

Så langt fredag kveld er verken politi eller redningsfolk gjort kjent med uhell som følge av glatta.