Mandag møttes partene på herredshuset, men måtte gå hver til sitt uten støytiltak som både pubeierne og naboene ovenfor kan leve med.

— Det er veldig i lufta. Det ser ikke ut som om det blir noen enighet, sier kommuneoverlege Per Kjetil Dalane til Fædrelandsvennen.

Utsatt

Trolig kommer saken opp til politisk behandling i april, etter å ha blitt utsatt fra denne månedens møte i Levekårsutvalget.

Før nyttår påla Per Kjetil Dalane stengning av verandaen i andre etasje ved utestedet fra kl. 23.00, slik at gjestene må ned i gågata hvis de vil ut. Utestedet kan heller ikke holde flere enn seks arrangementer i året som genererer støy. Ved så få arrangementer gjelder regel om 55 desibel, men holdes flere arrangementer senkes tillatte grenseverdi til 27 desibel.

Disse påleggene har eierne valgt ikke å følge, men kommunen vil foreløpig ikke foreta seg noe for at påleggene skal bli fulgt.

Politisk

— Vi fikk ingenting ut av det møtet. De står dogmatisk på 27 desibel, og da er det opp til politikerne om det kun skal være en veiledende grense, sier innehaver Bjarte Bjellås.

Tall som Dalane har samlet inn viser at minst 18 beboere opplever plager som følger av støy i Butikkhuset. Ti av disse svarer at de plages jevnlig.