KRISTIANSAND: Det er den tidligere Brann — og LøvHam-spilleren Knut Walde (31) som går inn i en 50% stilling som fysioterapeut, skriver IK Start på sin hjemmeside.

De to siste sesongene har han vært fysioterapeut for Fløys herrelag.

— Det skal bli fint å jobbe videre med den idretten der jeg selv har en bakgrunn. Dessuten blir det veldig kjekt å jobbe med unge, motiverte mennesker. Da kan jeg relatere til mange av fotballtankene deres - i tillegg til det rent fysiske, sier Walde til IK Start.no

Walde har selv spilt fotball på toppnivå for Løv Ham og Brann. De to siste sesongene har han derimot vært fysioterapeut for Fløys herrelag.

Når han nå går inn i det medisinske apparatet til Start gjenforenes han med gamle kjente fra Brann-tiden.

– Jeg hadde Robert Hauge og Mons Ivar Mjelde som trener på A-laget til. Dessuten har jeg spilt sammen med Håkon Opdal. Fra aldersbestemte landslag kjenner jeg også godt til Espen Hoff.

Selv om Starts nye fysioterapeut aldri selv har spilt for Start, har han spilt flere kamper mot de gule og svarte både på Kristiansand Stadion og på Sør Arena. Siste møte med Start kom da han spilte for Fløy i 2011-sesongen. Nå ser han fram til å bidra for Start-talentene.

— Det blir gøy å være en del av et enda større og mer profesjonelt miljø. Strukturen i Starts utviklingsarbeid ser ut til å ha blitt bedre og bedre, og jeg ser frem til å bli en del av den seriøse satsningen.

31-åringen vil primært ha ansvar for behandling og oppfølging av spillere knyttet til Start 2, men vil også følge opp yngre spillere med tanke på skadebehandling, forebygging og råd i forhold til opptrening. Medisinsk leder i Start, Jørgen Rostrup sier til IK.Start.no at han er svært glad for å få bergenseren med på det medisinske laget.

— Han blir en viktig brikke for oss fremover. Vi ønsker oss et støtteapparat som gir spillerne best mulig behandling når de er satt ut av spill. Men det er like viktig å jobbe forebyggende i forhold til å unngå skader, sier Rostrup.